Második hely és különdíj Kassáról

Második hely és különdíj Kassáról

Nagyszerű tornán van túl az Illés Akadémia U14!

Az első két nap során elért csoportelsőség azt jelentette, hogy a legjobb négy közé került Nagy László és Biegner Dániel együttese. Ide a pozsonyi Petrzalka és Slovan, valamint a Kelet-szlovák válogatott jutott rajtunk kívül. Ma előbb a Slovannal csaptunk össze: előttünk adódott az első nagy lehetőség, ám ez kimaradt, miközben a kékek egy szöglet után betaláltak. Volt egyenlítési lehetőségünk, ám nem sikerült ezt értékesítenünk, sőt, az ellentámadásból kettőre nőtt a Slovan előnye. Nem adtuk fel és egy szabadrúgást a mezőny legkisebbje, Módly Samu csúsztatta a kapura, amit bravúrral védett a hálóőr, de a kipattanót Mihók Martin bepofozta, 1–2. Már csak pár perc volt hátra, sajnos egyenlíteni már nem sikerült. A torna utolsó mérkőzésen Kelet-Szlovákia ellen hamar hátrányba kerültünk, de Szabó Botond duplájával fordítottunk, azonban a régióválogatott is betalált, így ez az ütközet 2–2-vel ért véget.

A tornát a Slovan Bratislava nyerte meg, az Illés Akadémia U14 a második helyen zárt. A torna legjobb játékosának a többieknél egy évvel fiatalabb Mihók Martint választották meg a szervezők, míg különdíjakat kaptak a csapatok legjobbja is, nálunk Fonnyadt Zétényé lett ez a cím.

Nagyszerű tornán vagyunk túl: szerencsések vagyunk, hogy Szlovákia teljes élmezőnyével találkozhattunk. Kiemelném, hogy végig egyenletesen magas színvonalon futballoztunk, sokak átlag feletti teljesítménnyel rukkoltak ki, mindössze egy találkozót veszítettünk el a hétből! Dicséret illeti a srácokat, fizikálisan megterhelő napokon vagyunk túl, vasárnap így már az akarati tényezők kerültek előtérbe, és ők ebben is jelesre vizsgáztak! Ellenfeleink szakmai stábjától pozitív visszajelzést kaptunk. Ezúton is köszönjük az FC Košice meghívását: rangos torna van mögöttünk, amely mind színvonalában, mind szervezésében rendkívül professzionális volt

– mondta U14-es csapatunk vezetőedzője, Nagy László.