Az ötödik helyért folytathatja az Illés Akadémia U16

Az ötödik helyért folytathatja az Illés Akadémia U16

Németh Richárd együttese három mérkőzést vívott meg az első napon.

Az Illés Akadémia 2023-ban is részt vesz az Ondřeje Voříška Emléktornán. A morvaországi eseményre a zöld-fehérek Németh Bence, Őri Krisztofer – Kelemen Gergő, Klement Dávid, Krone Niklas, Molnár Levente, Nyári Olivér, Papp Máté, Sági Marcell, Sipos-Kiss Dániel, Söptei Bálint, Szele Máté, Szilvási Ámos, Szücs Péter Tasnádi Áron, Tóth Erik és Tóth Kornél összetételű kerettel utaztak el. Németh Richárd és Varga Roland együttese a tornát a rendező 1. FC Slovácko ellen kezdte. Nagyon jó első félidőt produkáltunk, 2–0-ra vezettünk. Sipos-Kiss Dániel akcióból talált be, míg Krone Niklas a saját maga által kiharcolt büntetőt értékesítette. Fordulás után véleményes 11-eshez jutott a magyarhradisi gárda, amit Németh Bence kiütött. A szöglet után azonban figyelmetlenek voltunk, és betaláltak a kék-fehérek. Ez fel is lelkesítette őket, mi pedig kapkodni kezdtünk. Nem működött a játékunk, így az 1. FC Slovácko megfordította az eredményt és 3–2-re győzött.

Délután a cseh FK Teplice volt az ellenfél, akik ellen nehezen találtuk a játékunkat, ráadásul felvettük az ellenfél kapkodó stílusát is. Az első félidő közepén betaláltak, így ők mehettek előnnyel a szünetre. A térfélcsere után sokat forgattuk a játékot, támadtunk, sőt, 11-eshez is jutottunk, ez azonban kimaradt, így 1–0-s vereség lett a meccs vége.

A csoport zárótalálkozóján a felvidéki Zólyombrézóval csaptak össze a szombathelyiek: 3–1-re győztünk. A Železiarne Podbrezová jutott előnyhöz, ám 0–1 után egyértelműen átvettük a játék irányítást. Még az első félidőben egyenlítettünk: egy beívelt labda után a „lepattanót” Nyári Olivér találta meg leggyorsabban és egalizált. A szünetet követően Söptei Bálint 20 méteres szabadrúgása ment élményszámba: a labda a kapufáról vágódott a kapuba, már át is vettük a vezetést. Nem sokkal később Sipos-Kiss Dániel is betalált, így a sikerrel a csoport harmadik helyén zártunk. Holnap az ötödik helyért játszik csapatunk.

Nem voltunk frissek, a védekezésünk nem volt igazán rendben – ráadásul az első meccs fordulópontjából nem sikerült pozitívan kijönnünk, ez pedig rányomta a bélyegét még a következő találkozóra is. Ketten ráadásul meg is sérültek, így szűkebb kerettel vághattunk neki a harmadik mai összecsapásnak. 120 perc került a lábakba, összességében helyt álltunk és az ötödik helyért játszhatunk vasárnap

– tekintett vissza a napra Németh Richárd vezetőedző.