Megvan a negyedik siker

Megvan a negyedik siker

Az Illés Akadémia U12 Mosonmagyaróváron győzött: ismét megóvva kapuját a góltól.

MTE 1904 U12 – Illés Akadémia U12 0–6 (0–1, 0–0, 0–3, 0–2)
Illés Aka. U12: Sóvári – Fazekas, Németh K., Szukics, Bajzek – Károlyi, Jáger, Babos – Kalmár. Cserék: Pálla – Giliczó, Őri, Török. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Károlyi (20., 0–1; 52., 0–3; 58., büntetőből, 0–4), Szukics (48., 0–2), Török (64., 0–5; 68., 0–6)

A kék-fehérek kétszer nyertek eddig: a Veszprémet 4–3-ra, a Gyirmótot 2–0-ra győzték le, míg a Király SE ellen 6–2-re kikaptak. Tóth Zsolt együttese eddig a három meccsén három skalpot gyűjtött be: a Gyirmótot 11–1-re, az újperintieket 4–3-ra, a Fehérvárt – egy egészen kiváló meccsen – 1–0-ra verték Szukics Alexék.

Rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést az Illés Akadémia, nagy volt a labdabirtoklási fölényünk, miközben az óváriak szervezetten és kulturáltan védekeztek. Egy labdaszerzés után Babos Kolos tálalt a kapu elé érkező Károlyi Levente elé, aki értékesítette a ziccert, 0–1.

A II. etapban is nálunk volt sokkal többet a labda, a hazaiak kontráit szépen levédekeztük. Egy szögletvariáció után betaláltunk, ám les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető – minden bizonnyal tette ezt tévesen.

A legtöbb gólt hozó negyed a harmadik lett: Károlyi Levente szögletét még kifejelték a bekkek, Szukics Alex aztán a félpályán átlépve, a labdát átvéve, a körívből óriási gólt ragasztott a körívről – a lövésbe belenyúlóóvári kapus ujja eltört, le is kellett cserélni, neki ezúton is jobbulást és a pályára való mielőbbi visszatérést kívánunk!

Szukics Alex aztán a kanadai táblázat másik rubrikájába is beíratta magát: passzát Károlyi Levente váltotta gólra, néhány perc múlva pedig Károlyi Levit egyéni akciója után buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt büntetőt pedig a sértett értékesítette is, 0–4.

Az utolsó felvonás első fele rólunk szólt, egy szép támadás végén Giliczó László beadását Török Balázs helyezte a kapuba, majd, amikor Babos Kolos volt a feladó, akkor is jól érkezett Török Bazsa, 0–6. Ezt követően aztán mindenki gólt akart rúgni, ami viszont nem sikerült, ám így is megérdemelten nyertünk.

Az első 70 percért gratulálok a srácoknak, felszabadult, mosolygós, kreatív futballt mutattak be. Az utolsó 10 percben aztán Robin Hood-üzemmódba váltottunk, szét is estünk: remélem, sikerült ezt az életkori sajátosságot mihamarabb levetkőznünk – ezt leszámítva az önfeledt futballért gratulálok a gyerekeknek

– értékelte a mérkőzést Tóth Zsolt vezetőedző.