11-es rúgó bajnokságra kellett volna készülnünk

11-es rúgó bajnokságra kellett volna készülnünk

Kikapott idegenben az Illés Akadémia U19.

Tarpa SC U19 – Illés Akadémia U19 3–0 (1–0)
Illés Aka. U19: Kostyák – Kopácsi B., Stefanich, Csörnyei, Stifter – Bonyhárd, Smeringa, Lehel – Bonchis, Menzselejev, Szabó M. M. Vezetőedző: Bánfalvi Zsolt.

Az Illés Akadémia történetének leghosszabb bajnoki túráján vettek részt az U19-es korosztályunk tagjai. Tarpa 4 km-re van a határtól, Szombathely 9, igaz, mi az osztráktól, ők pedig az ukrántól… Mindez azt jelenti, hogy 555 km-et utaztak a zöld-fehérek.

A mérkőzés elején véleményes 11-eshez jutottak a hazaiak, amit értékesítettek is, 1–0. Az első félidőben igazán nagy helyzet nem is volt, így szünetre egygólos hátrányban mentünk.

A pihenő alatt átszervezte csapatát Bánfalvi Zsolt, és benne is volt a meccsben, hogy kiegyenlítünk. Ezek a lehetőségek azonban kimaradtak, miközben a hazaiak újabb büntetőt kaptak, amit Kostyák Rajmund hárítani tudott! Ez újabb erőt adott az öt U17-es korút foglalkoztató csapatunknak, egy labdaeladást követően azonban betalált a Tarpa, 2–0. Nem sokkal később emberelőnybe kerültünk, amikor Szakasics Pétert rúgták meg kifejezetten durván. Ziccerek továbbra is előttünk adódtak, ám gólt szereznünk továbbra sem sikerült, miközben a beregiek újfent – immáron harmadjára – is 11-eshez jutottak, amiből kialakították a 3–0-s végeredményt.

Felforgatott csapattal utaztuk át az országot – a végeredmény abszolút túlzó, inkább a döntetlent felelt meg a játék képének. Kellemes meglepetés volt az U17-esek játéka, jók az alapok, erre lehet még tovább építkezni

– nyilatkozta Bánfalvi Zsolt vezető elemző edző, aki ezen a mérkőzésen Horváth Andrást helyettesítette.