Az első negyedóra döntőnek bizonyult

Az első negyedóra döntőnek bizonyult

U15-ös csapatunk erejéből aztán csak a szépítésre futotta.

DVSC U15 – Illés Akadémia U15 5–1 (3–0)
Illés Aka. U15: Kostyák Zs. – Mórocz (Bogdán, 57.), Hányi D., Szakály, Angler J. (Bosnyák Bence, 64.) – Mihály, Sánta, Börczi (Laczó, 64.) – Kiss-Szécsényi (Grádvohl, 57.), Szabó B. (Hideg, 41.), Csonka. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Laczó (73., 5–1)

Négy forduló után a 100%-os Honvéd-MFA mellett egyetlen veretlen csapata volt az U15-ös Kiemelt bajnokságnak, ez pedig az Illés Akadémia aktuális ellenfele, a Debreceni VSC. A Loki legyőzte a Szegedet és a Puskás Akadémiát, míg ikszelt a Zalaegerszeggel és az MTK-val. Mi megvertük a Diósgyőrt és a Vasast, míg kikaptunk a Honvédtól és a Ferencvárostól.

A 3. percben egy, a hazaiak számára rendkívül könnyű síppal befújt büntető adta meg a mérkőzés alaphangját, így jutott vezetéshez a Loki. Ebből aztán nem igazán tudtunk felállni – és két szabadrúgás után is betaláltak a piros-fehérek, negyedóra után 3–0-ra vezettek.

A szünetet követően bátrabban játszottunk, nyitottabbak voltunk, helyzeteket alakítottunk ki. Az egyik ilyennél egy kontra után négyre nőtt a különbség, majd bő egy óra után egy átlövésből is betaláltak. A cseréink jól szálltak be, lelkesek voltak és taktikailag fegyelmezettek, abszolút lendítettek a játékunkon, és sikerült is betalálnunk. Csonka Alex oldalszabadrúgásra Laczó Bálint érkezett remek ütemben és szép gólt fejelt, ezzel a 73. percben kialakította a végeredményt.

Ez a mérkőzés több sebből vérzett. A tavalyi bajnoki ellen ki nem kényszerített hibákat vétettünk. Meghatározó volt a 3. perc eseménye, ebből nem tudtunk felállni. Sokkal többet kellett volna beletennünk a meccsbe, támadásban és védekezésben is voltak olyan hibáink, amelyek csak korábban voltak jellemzőek ránk. Őszintén szóval jó 20 kg is hiányzott, valamint az, hogy 3-4 meghatározó játékosomat nélkülözni voltam kénytelen ma is – mindezek összessége vezetett a mai vereséghez. Pozitívum, hogy volt olyan 20 perces periódusunk, amikor nyomást tudtunk helyezni a hazaiakra, de ezzel nem lehetett versenyben lenni, hiszen Debrecenben mindig nehéz nyerni. Gratulálok is nekik

– mondta Szűcs János, U15-ös csapatunk vezetőedzője.