Kifejezetten élvezetes meccset nyert meg Tóth Zsolt csapata

Kifejezetten élvezetes meccset nyert meg Tóth Zsolt csapata

Ahogy a szurkolói dal is mondja: „egy gól, egy gól, egy szombathelyi gól”!

Illés Akadémia U12 – Fehérvár FC U12 1–0 (0–0, 1–0, 0–0, 0–0)
Illés Aka. U12:
Sóvári – Fazekas, Németh K., Szukics, Bajzek – Károlyi, Német, Babos – Kalmár. Cserék: Pálla – Giliczó, Jáger, Török, Őri. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Török (36., 1–0)

A zöld-fehérek két, a piros-kék három győzelemmel kezdték meg a 2023/2024-es bajnokságot. A szombathelyi mérkőzésen őszies időjárás fogadta a csapatokat, de a kezdésre már elállt az eső. Nekünk sikerült mezőnyfölényt kialakítunk a meccs első periódusában: átlövésekkel és szögletek után is veszélyeztettünk, volt, hogy a felső léc segítette ki a fehérváriakat. Annak ellenére, hogy nem született gól, nagyon jó iramú volt a találkozó. A középpályán mindkét csapat igyekezett hibára késztetni a másikat: itt egy-egy jó cselen, egy-egy jó megoldáson múlott, hogy melyik együttes kerül helyzetbe. Szenzációs támadással szereztük meg a vezetést a 36. percben: a védőzónában megszerzett labdát feljutottuk a középpályára, ahol egy jó háromszögezést követően Károlyi Levente labdájával Török Balázs lépett ki és kissé balról, 12 méterről higgadtan a bal alsóba gurított, 1–0! Sőt, a második etap utolsó jelenetének akár kettőre is növelhettük volna az előnyünket: egy ugyancsak szép labdakihozatal után a fehérvári kapus a rokonok elé jött ki, jól vette észre ezt a középpálya bal szélén Bajzek Benedek, akinek 40 méteres tekerése az oldalhálóban kötött ki.

A lendületes futball megmaradt a térfélcsere után is: adódott lehetőség a székesfehérváriak előtt is, és előttünk is. A harmadik negyedben egy kiváló vendégkiugratásnál nagyszerű ütemben lépett ki a kapujából Sóvári Dávid és mentett a ziccernél, nem sokkal később pedig egy léc alá tartó lövést fogott meg! A fehérváriak mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, így volt lehetőségünk az újabb gól megszerzésére, azonban ez nem sikerült. Ennek ellenére a végig lüktető, remek színvonalú mérkőzést az Illés Akadémia nyerte meg!

Alapvetően szeretem a fehérváriak elleni mérkőzéseket: ők is és mi is játszani akarjuk a futballt, ez pedig mindkét klub játékosainak a javára válik és a fejlődésüket segíti. Az elmúlt két hétben megrendezhettük volna a Kórház a város szélén című sorozat több epizódját is, annyi betegünk volt. Azt gondolom, hogy látszik még mindig, hogy az infúzió rajtunk van: az első két etapban rendben volt a játékunk, nyomást tudtunk az ellenfélre helyezni, voltak helyzeteink, kapufát és gólt is rúgtunk. Aztán a harmadik negyedtől ők kerültek fölénybe, az utolsó felvonásban pedig kimondott jól is játszottak, míg mi küzdőszellemből vizsgáztunk helyesre. A koronázóvárosból érkeztek hozzánk, de nem csináltunk belőlük királyt, ugyanakkor gratulálok mindkét együttesnek, mert mindkettő játszotta a futballt. Bízom abban, hogy amiképpen jönnek vissza a gyerekek a betegségekből, egyre jobb erőbe is kerülnek. Az első két etap minőségi játékáért, míg az utolsó kettő szívéért jár az elismerésem

– értékelte a mérkőzést Tóth Zsolt, vezetőedző.