Kocsi Petrával a kapuban aratott nagy győzelmet a női U17-es válogatott

Kocsi Petrával a kapuban aratott nagy győzelmet a női U17-es válogatott

A mieink 2–1-re diadalmaskodtak a belgák ellen az Európa-bajnoki selejtezők első fordulójában.

Megkezdte szereplését a horvátországi tornán Gajdóczi Tibor irányította U17-es válogatottunk. A házigazda horvátok mellett az osztrákokkal, valamint a belgákkal kerültünk egy csoportba a kontinenstorna kvalifikációján. A mieink utóbbiak ellen kezdtek, s mint arról már korábban beszámoltunk, jó előjelekkel várhatták a találkozót, tavaly novemberben ugyanis Szabó Dóra góljával 1–0-s sikernek örülhettünk.

Válogatottunk összeállítása ezúttal is az Illés Akadémia kapusának, Kocsi Petrának a nevével kezdődött. A lányok nagyon hamar fontos lépést tettek afelé, hogy most is három ponttal gazdagodjunk: Gégény Petra büntetőjének köszönhetően már a 8. percben megszereztük a vezetést. Erre a találatra a belgák még a szünet előtt válaszolni tudtak, egy sarokrúgás után módosult 1–1-re a mérkőzés állása. A folytatásban aztán egyenlő erők csatája zajlott a pályán, érezhető volt, hogy egy újabb gól akár el is döntheti az összecsapást. Ezt mi szereztük, a 76. percben Brekovszki Julianna hatalmas, 40 méteres szabadrúgásgóljával alakult ki a 2–1-es végeredmény.

Válogatottunk legközelebb Horvátország legjobbjaival mérkőzik, méghozzá március 11-én, hétfőn 12 óra 30 perces kezdettel.