Az U19-es rangadón nüánszok döntöttek

Az U19-es rangadón nüánszok döntöttek

Horváth András együttese komoly erőfeszítésre késztette a bajnokjelöltet.

Illés Akadémia U19 – Puskás Akadémia U19 0–2 (0–2)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Kopácsi B., Frák, Losontin, Csörnyei – Horváth A. (Markó, 60.), Smeringa (Szép, 78.), Bonyhárd – Sipos-Kiss (Katona, 69.), Udvardi, Szvoboda (Pruska, 60.). Vezetőedző: Horváth András.

Az eddig veretlen tabellaelső Puskás Akadémia látogatott Szombathelyre: mi 1-1 győzelemmel és vereséggel indítottuk a tavaszt, a felcsútiak viszont csak egyszer játszottak, akkor a Paks ellen 3–0-ra győztek. Nálunk a legjobb hír, hogy hosszú idő után Katona István ismét kerettag lehetett!

Mindkét csapat próbálkozott támadásépítéssel, ám a büntetőterületek előtt meg tudták ezeket állítani a védelmek. Aztán az első negyedóra végén egy bal oldali vendégakció során középre érkezett a labda, ami után fejesből a felcsútiak jutottak előnyhöz, 0–1. Ezek után még nagyobb erőkkel támadtunk, ám vagy nem találtuk el a kaput, vagy a blokkok mentettek. Beadásokkal is kísérleteztünk, eljutottunk több szögletig. Hidegzuhanyként ért bennünket, hogy a 45. percben egy szabadrúgást követő fejesből ismét a vendégek találtak be, így 0–2-vel mentünk szünetre.

A második félidőben sem változott a játék képe: kombinatívan játszottunk, eljutottunk a vendégek büntetőterületéig – talán itt hiányzott egy-egy váratlan megoldás. Az utolsó 20 percre beállt Katona István is – legutóbb novemberben szerepelt tétmeccsen a támadó – ám a gólokat tekintve közelebb kerülnünk vele sem sikerült, így 2–0-s vereséget szenvedtünk.

Egyenlő partnerei voltunk a tabellaelsőnek. Nem könnyű ilyen összeállításban szerepelni, de így is megdicsérem a játékosaimat. Elkövettek mindent a találkozón, több jó egyéni teljesítményt is láttam, külön kiemelném a Sipos-Kiss Dánielt és Csörnyei Zsombort. Sajnos két olyan gólt kaptunk, ami a meccsnek azon periódusában nem volt benne. Elégedetlen a helyzetbe kerüléssel és a helyzetkihasználással lehettem, de összességében ezen a mérkőzésen biztos, hogy fejlődtek a játékosok. Ahogy azt mondani szokták: így ki lehet kapni…

– mondta a találkozó után Horváth András vezetőedző.