Oda a veretlenség

Oda a veretlenség

Ez volt az a nap, amikor nem tudtunk betalálni.

Illés Akadémia U17 – UDSE U17 0–2 (0–1)
Illés Aka. U17: Farkas D. – Németh R., Stampfel, Erdei – Abért B., Bécsy, László (Menzselejev, 61.), Gyapjas (Szabó M. M., 46.)– Bene, Liplin (Fülöp, 46.), Pljesovszki (Abért O., 61.). Vezetőedző: Kovács László.

A 14. forduló nyitómérkőzésén Kovács László és Berning Adrián tanítványai az UDSE csapatát fogadták: a mieink az első helyről vágtak neki a találkozónak, a fővárosiak a hatodik helyen álltak a kör előtt.

Mindkét csapat nyílt sisakos játékkal rukkolt ki: a labdakihozatalokat igyekeztek a felek már a büntetőterület környékén megakadályozni. Liplin Bence révén hamar lehetőséget alakítottunk ki, de a labda elment keresztben a kapu előtt. Nem sokkal később a gólvonalról tisztáztak a budapestiek, míg egy ellentámadás végén nagy helyzetben támadójuk centikkel lőtt a jobb sarok mellé. A 28. percben egy szögletet követően a vendégek egy fejesből megszerezték a vezetést. Hiába voltak helyzetei a szombathelyi csapatnak, nem sikerült betalálni az első félidőben.

A nagy lehetőségek a térfélcsere után is előttünk adódtak, ám vagy a kapusba rúgtuk a labdát, vagy nem találtunk kaput, vagy lövés helyett passzoltunk, vagy passz helyett lőttünk… Szűk egy óra elteltével megduplázta előnyét az UDSE, ezt követően pedig nem tudtunk megújulni, így a bajnokság 13. találkozóján 2–0-s vereséget szenvedtünk.

Az első pillanattól kezdve az ellenfél nagyon jól jött ki a találkozóból, több pozíciót megnyertek. Mi ma mentálisan tűntünk gyengébbnek, sok párharcot elveszítettünk, lassan hoztunk döntést. Nem volt vezéregyéniségünk, aki magához tudta volna ragadni a kezdeményezést. Visszajöhettünk volna a meccsbe, de a beadással vagy az érkezéssel voltak gondjaink. Az erőre apelláltunk a szünet után, ebből sem jöttünk ki jól, újabb gólt kaptunk. Ma a cserék sem tudtak hozzátenni, így nem sikerült fordítani. Gratulálunk az ellenfelünknek

– értékelt a mérkőzést követően Kovács László.