Nagypályán játszottak az U13-asok

Nagypályán játszottak az U13-asok

Két góllal győztek Sátori Barnabás tanítványai.

Illés Akadémia U13 – DSM AKA Hartberg U13 3–1 (2–0)
Illés Aka. U13:
Kovács V. – Tóth N., Husz, Molnár B., Lajos – Novák, Németh L., Lengyel – Majlinger, Mihók, Bangó. Csereként pályára léptek: Máté, Szukics. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Mihók, Majlinger, Novák B.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés szerepelt az U13-asaink e heti programjában: a mieink a kelet-stájerországi DSM AKA Hartberg együttesét látták vendégül. A találkozó nagypályán zajlott, 10+1-es felállásban, 2X35 perces időtartamban. A mieink szerezték meg a vezetést: Lajos Patrik pontos, jobb oldalról elvégzett szabadrúgására Mihók Martin érkezett remekül, 1–0. A gólszerző még az első félidőben megduplázhatta volna találatainak számát: kiváló ütemben lépett ki az osztrákok védők között, ám lövését ki tudta ütni a kapus – éppen a támadást kísérő Majlinger Máté elé, aki közelről nem hibázott, 2–0.

A második félidőben tovább növeltük az előnyünket: egy szépen végig vitt támadást Novák Bence fejezett be góllal. Az utolsó percben megszületett a vendégek szépítő gólja: egy szabadrúgás a kapufán megcsúszva a hosszú sarokba hullott, így 3–1-re győztek a zöld-fehérek.

Még novemberben már játszottunk a hartbergiekkel, akkor kimagaslóan játszottunk és 7–1-re győztünk ellenük. Most is úgy kezdődött a meccs, hogy nekünk volt helyzetünk, sőt, gólt is szereztünk. Akkor úgy tűnt, hogy ez a találkozó is lehetett volna nagyobb különbségű – ám kicsit visszavettünk a tempóból, talán tudatt alatt azt gondolták a srácok, hogy könnyebb mérkőzés lesz a mai is. Az ellenfél azonban tudott váltani agresszivitásban, így több párharcot nyertek és kiegyenlítődött a játék. A nagyobb helyzetek előttünk adódtak, de játékminőségben nem hoztuk az elvártat. Tanulságos meccsen vagyunk, kiderült, hogy ha kicsit is kiengedsz, akkor mentálisan nehéz visszajönni. A győzelemhez gratulálok, de levonjuk a következtetéseket, tanulnunk kell ebből

– értékelt Sátori Barnabás vezetőedző.