Kilencperces rövidzárlat

Kilencperces rövidzárlat

Debrecenben kapott ki az Illés Akadémia U16.

DVSC-DLA U16 – Illés Akadémia U16 3–1 (0–0)
Illés Aka. U16: Németh B. – Szép (Söptei, 46.), Tasnádi, Nyári, Molnár L. – Bolla Á., Markó – Szilvási (Sági, 67.), Tóth E. (Kelemen G., 61.), Szele – Klement. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Sági (90., 3–1)

Két, a tabellán egymás mellett lévő együttes találkozott Debrecenben. A Loki 14 forduló alatt 21, az Illés Akadémia 20 pontot gyűjtött össze. Ősszel fordulatos, izgalmas meccsen 3–3 lett a végeredmény.

Az első félidőben fegyelmezett játékot hozott, jó volt a mentalitásunk, voltak megugrásaink, úgy tűnt, egy gól döntheti el ezt a meccset, amit a 0–0-s első 45 perc után a második játékrészre hagytak a csapatok. Nem így történt… A hazaiak ugyanis az 51. és a 60. perc között háromszor is betaláltak, és ezzel kilenc perc alatt eldöntötték a három pont sorsát. Egy 27 méteres, felnőtt szinten is ritkán látható, védhetetlen átlövésgóllal jutottak előnyhöz, majd nem sokkal később kettőre nőtt a különbség. A centerre felpasszolt labda után megtörtént a lefordulás, a lövést Németh Bence bravúrral kiütötte, ám arra ismét a piros-fehérek érkeztek. Egy óra elteltével egy védőzónában elkövetett hiba miatt 3–0-ra módosult az állás.

A hajrában tudtunk szépíteni: a csereként beállt Sági Marcell, rendkívül agilis volt, kétszer is helyzetbe tudott kerülni, majd a 90. percben 16 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát, 3–1, ez is lett a végeredmény.

Fegyelmezetten és jó mentalitással futballoztunk az első játékrészben. Azonban a szünet után – mint mostanában több alkalommal is –, védekezésben olyan hibákat követtünk el, amiket rendre megbüntetett az ellenfelünk. Rendezni kell a sorokat, ezt pedig munkával érhetjük el

– monda a vezetőedző, Németh Richárd.