Meleg lett a vége, de így is három ponttal térhetünk haza

Meleg lett a vége, de így is három ponttal térhetünk haza

A putnoki mérkőzésen 50 perc után már három góllal vezettünk.

Sajóvölgye Focisuli U17 – Illés Akadémia U17 2–3 (0–1)
Illés Aka. U17: Tama – Abért B., Németh R., Erdei, Garai (Tóth Á., 72.) – László, Bécsy, Szabó M. M. (Menzselejev, 76.) – Fülöp (Szakasics, 46.), Pljesovszki (Skravanek, 76.), Gyapjas (Csalló, 46.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Szabó M. M. (41., 0–1), Bécsy (47., 0–2), Csalló (50., 0–3)

A szezon második leghosszabb túrája várt az Illés Akadémia U17-eseire, hiszen Putnokra látogatott Kovács László és Berning Adrián tanítványai. Ősszel, hazai környezetben 7–0-ra győztünk a Sajóvölgye ellen, most is mi számítottunk a találkozó esélyesének.

Az első félidőben a Sajóvölgye meglepett minket taktikai szempontból, így a játék abszolút kiegyenlítetten alakult. Részünkről sok volt a hiba, az utolsó passzok nem jöttek össze, mentálisan sem voltunk ebben a periódusban a topon, így nagyon jókor jött a játékrész hajrájában a vezetést jelentő találatunk. Szabó Máté Mihály cselezett befelé, majd 13 méterről lőtt, amit csak kiütni tudott a hazaiak kapusa, a kipattanóra pedig ugyanő robbant rá és helyezte a hálóba, 0–1.

A második félidő eleje aztán a mi elképzeléseink szerint alakult! Előbb egy szögletvariációt követően Szakasics Péter játszott befelé, lövése a kapufáról kipattant, amire Bécsy Bendegúz érkezett és értékesítette a lehetőséget, 0–2. Három perc múlva hasonló szituáció végén a csereként beálló Csalló Kristóf került helyzetbe, és közelről ő sem hibázott, 0–3. Ezek után is megszálltuk a Sajóvölgye térfelét: gólt szerezhetett volna Abért Barna, László Krisztián és Pljesovszki Gergő is, a kapufa azonban háromszor is kisegítette a hazaiak. A hajrában aztán a kihagyott helyzeteket majdhogynem megbosszulták magukat, hiszen egy akciógóllal és egy értékesített 11-essel egyre csökkentette a különbséget a borsodi csapat, azonban több gól már nem esett, így 3–2-re győztünk!

Tanulságos mérkőzésen három pontot szereztünk. Az első félidő mentális teljesítményét látva muszáj volt változtatnunk, és ez jót is tett a társaságnak, hiszen a szünetet követően kétszer is betaláltunk, háromra növelve a különbséget. Ezt követően is sok lehetőségünk volt, ám a többi helyzet kimaradt. A hajrában aztán a lélekjelenlétünk rendben volt, így győzelemmel térhetünk haza

– értékelte a látottakat Kovács László vezetőedző.