A kapufa nem velünk volt

A kapufa nem velünk volt

A fővárosi találkozón későn nyitott hajrát az Illés Akadémia U15.

Vasas Kubala Aka. U15 – Illés Akadémia U15 2–1 (2–0)
Illés Aka. U15: Rapali – Mórocz (Lakatos, 41.), Hányi, Pintér, Csonka – Mihály, Hideg (Börczi, 41.), Bosnyák Botond – Horváth Á., Szabó B., Kiss-Szécsényi (Angler J., 41.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Hányi D. (79., 2–1)

Nagyon gyenge iramban kezdték a meccset a csapatok, alig történt esemény. Egy buta labdavesztés után az első kapuralövésből betaláltak az angyalföldiek az első negyedóra végén. Ők a beindulásokra helyezték a hangsúlyt, mi megpróbáltunk nyomást helyezni a hazaiakra, miközben ők újfent gólt szereztek, így kétgólos hátrányban mentünk szünetre.

Szűcs János és Biegner Dániel elégedetlenségét mutatja, hogy hármat is cserélt a szakmai stáb. Egyértelműen impulzívabb lett a találkozó, mi más felfogásban játszottunk, birtokoltuk a labdát folyamatosan. Egy oldalszabadrúgás után Mihály Dániel tekerése csúszott meg a tömegben, a kapufáról azonban kifelé pattant a labda. Az utolsó előtti percben hasonló szituáció történt: Mihály Dani ezúttal is jól adta be a labdát, amit Hányi Dávid csúsztatott a kapuba, 2–1. A hátralévő időben mindent elkövettünk az egyenlítés érdekében, ám nem jártunk sikerrel, így 2–1-re a hazaiak nyertek.

Az első félidő egyáltalán nem tetszett, intenzitásban ennél sokkal több van bennünk. Nagyon langyos volt az iram! Gyakorlatilag a Vasas akarata érvényesült, tudatosan lassították a játékot. Két buta gólt kaptunk. Sok minden megváltozott a szünet után, jó támadásaink volt, működtek a pontrúgásaink – „egy kapufa hiányzott” az egyenlítéshez. Ha az első félidőben is ilyen lett volna a hozzáállásunk, akkor nem vereséggel térünk haza. Az ellenfelek kihasználja erősségeiket, miközben mi könnyedén adunk ajándékba gólokat! Ezen mindenképpen változtatnunk kell

– mondta Szűcs János vezetőedző.