Kétgólos győzelem Szabolcsban

Kétgólos győzelem Szabolcsban

A hosszú túra három ponttal zárult!

Várda LA U16 – Illés Akadémia U16 0–2 (0–1)
Illés Aka. U16: Őri K. – Kelemen G. (Szép, 12.), Bolla Á., Molnár L., Klement – Hende, Szücs (Markó, 76.) – Sipos-Kiss, Söptei (Tóth E., 76.), Szele (Sági, 59.) – Krone. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Sipos-Kiss (40., 0–1), Sági (93., 0–2)

Legutóbbi négy meccsén egy győzelem mellett három döntetlen volt az Illés Akadémia U16 mérlege. A zöld-fehérek a hozzájuk hasonlóan 26 ponttal álló Kisvárdához utaztak, így minden bizonnyal kiegyenlített meccs várt Németh Richárd és Varga Roland tanítványaira.

Kifejezetten keményen játszottak a hazaiak, ennek első áldozata Kelemen Gergő volt: játékosunkat le is kellett cserélni a 12. percben, a „jutalom” mindössze sárga lap volt a várdai játékosnak… A piros-fehérek a kapusuk 70-80 méteres indításaiban bíztak, amikor pedig felmértük ennek az ellenszerét, átvettük a játék irányítását és több helyzetet is kialakítottunk. A vezetést az első félidő hajrájában szereztük meg: Sipos-Kiss Dániel cselezte be magát középre, és 17 méterről a kapu jobb felébe lőtt, 0–1.

Szünet után sokáig érett az újabb gólunk: Söptei Bálint, Szele Máté, Krone Niklas és Sági Marcell is betalálhatott volna. A hazaiak sorozatos szabálytalanságaik után aztán a 81. percben fogyatkoztak meg, a kiállítást követően pedig nem volt kérdés már a három pont sorsa. Mindezt Sági Marcell biztosította be a hosszabbítás perceiben, így 2–0-ra győztünk.

Már a heti felkészülés során, aztán a bemelegítéskor is érezni lehetett, hogy élesek vagyunk, bátran vágunk bele a találkozóba! Annak ellenére uraltuk a mérkőzést, hogy a hazaiak nem válogattak az eszközökben, ha a megállításunkról volt szó… mi nem vettük fel ezt a harcmodort! Több kiállítás is benne maradt a játékvezető jóindulatában és zsebében. Mi bebizonyítottuk, hogy a futballt a labdával játsszák, a csapategységünk remek volt. Gratulálok a srácoknak, és várom, hogy ebben a szellemben játsszuk le a hátralévő meccseket – legyen szó a pünkösdi nemzetközi tornáról, illetve a bajnoki fordulókról

– nyilatkozta a mérkőzést követően Németh Richárd.