A negyedik helyet szereztük meg Kassán

A negyedik helyet szereztük meg Kassán

Csak az Illés Akadémia U14 tudta legyőzni a végső győztes horvát csapatot.

Harmadik napjához érkezett a Josef Kopejtko nemzetközi torna, ahol az első két játéknap eredményei alapján az Illés Akadémia U14 az elődöntőben folytathatta a küzdelmeket. A mieink az MTK-val csaptak össze Kassán: egy kavarodás után a kék-fehérek jutottak előnyhöz, ám Fonnyadt Zétény szabadrúgásából egyenlíteni tudtunk. Egy észre nem vett kezezés után újból a fővárosiak szerezték meg a vezetést, ám mi mindent egy lapra feltéve támadtunk és Szabó Botond átadásából Ládonyi Bálint egyenlített, 2–2. A torna szabályai szerint döntetlen esetén büntetőpárbaj következett, ezt 5–4-re a budapestiek nyerték meg.

Így mi a harmadik helyért játszhattunk, ahol az Aranyosmaróttal (FC Vion Zlate Moravce) találtuk szembe magunkat. A felvidékiek direktfocit játszottak, így egy labdavesztés utáni előrevágott labda után megszerezték a vezetést. Sőt, még csak a 8. percben jártunk, amikor egy hasonló szituáció végén Hajba Botondot kiállította a játékvezető. Emberhátrányban sem adtuk fel, és sikerült is egyenlíteni! Ládonyi Bálint passzából Szabó Botond talált be, 1–1. Az erőnk azonban véges volt, és a hajrában egy kontra után ismét gólt szereztek az aranyosmarótiak, így 2–1-re nyertek. Ez azt jelenti, hogy a tizenhat csapatot felvonultató nemzetközi tornán a negyedik helyet szereztük meg! Az első helyen végző Lokomotív Zágráb együttesét csak mi tudtuk megverni a tornán.

Körhöcz György vezetőedző és Illés Bence elemző edző a Hajba Botond, Schepanski Noah – Ládonyi Bálint, Takács Ákos, Orbán Roland, Németh Barnabás, Molnár Barnabás, Lakatos Krisztián, Szalma Zétény, Angler Benett, Fonnyadt Zétény, Mihók Martin, Módly Samu, Sulea Alexandru, Fazakas Dániel, Székely Máté, Bock Bence, Magadics Milán, Bujdos Botond, Szabó Botond, Dobovánszky Ábel összeállítású kerettel érte el a szép sikert.

A mai napot kifejezetten jó és élvezetes mérkőzéssel kezdtünk: nagy intenzitás és remek iram jellemezte a meccset, ami döntővel ért fel. Két szerencsétlen gólt kaptunk, de volt tartásunk és felálltunk mindkétszer. A büntetőpárbajból is balszerencsésen jöttünk ki – ennyin múlott a döntőnk. A harmadik helyért aztán az ellenfél kihasználta a hibáinkat, nem tudtunk győzni. Le a kalappal a srácok előtt, kitűnően játszottak az egész tornán! A mérlegünk 5 győzelem, 2 döntetlen és mindössze 1 vereség. Mindez nagyon jó focival párosult, és meggyőződésem, hogy rengeteg örömöt szereztünk saját magunknak is. A 16 csapatot felvonultató tornán, ilyen erős mezőnyben negyediknek lenni szép dolog! Persze a srácok nagyon szomorúak voltak a bronzmeccs után, ők is érezték, hogy ez lehetett volna több is. Mindenki a saját teljesítőképessége határán mozgott, jól néztünk ki csapatként, senkire nem cserélném el őket! Csapategységben és csapatszellemben jelesre vizsgáltunk, nagyon büszke vagyok rájuk

– tekintett vissza a tornára a vezetőedző, Körhöcz György.