Igazságtalan játék

Igazságtalan játék

A célfutball volt eredményes, nem pedig az épített labdarúgás.

Illés Akadémia U15 – ZTE FC U15 1–2 (1–1)
Illés Aka. U15:
Rapali – Mórocz (Molnár B., 41.), Hányi, Pintér, Csonka – Börczi (Hideg, 41.), Mihály, Nyári – Horváth Á., Szabó B. (Németh L., 41.), Kiss-Szécsényi (Ládonyi, 55.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Horváth Á. (36., 1–1)

Azonnal egymásnak esett a két együttes. Az 1. percben Horváth Ármin beadását Kiss-Szécsényi Benedek eltörte, abba még Szabó Botond piszkált bele, de védeni tudott a zalai kapus. A 6. percben egy előrevágott labda után csak behátráltunk a vendégek bal oldali támadójával szemben, aki jobbjára áttéve a játékszert a hosszú sarokba lőtt, 0–1. A 16. percben Mihály Dani szabadrúgását Nyári Olivér fejelte volna kapura, a lecsorgót ugyanő 7 méterről nem sokkal lőtte fölé. Aztán ugyanerről a helyről próbálkozhatott Mihály Dani a 36. percben: ezúttal is remek volt a középre adott labda, amire Horváth Ármin érkezett, és a kapust megelőzve a kapu közepébe bólintott, 1–1! Két perc múlva egy zalai akció végén Hányi Dávid az utolsó pillanatban remekül szerelte le a vendégcentert.

A szünet után Nyári Olivér kísérletezett, 21 méteres lövése nem sokkal ment fölé. Egy kósza zalai támadás végén nem vettük komolyan a támadót, aki többünkön is átvitte a labdát, majd Rapali Zsombor mellett a kapu bal sarkába gurított, 1–2. Hamar válaszolhattunk volna, ám Horváth Ármin fejese után Németh Levente 10 méterről a rövid felső mellé-fölé lőtt. Egy perccel később egy jó beadás után Horváth Ármin 4 méterről fejelt fölé. A hajrában aztán tördelték a játékot a vendégek, jól menedzselték az időt, ez pedig eredményre vezetett, így 2–1-es vereséget szenvedtünk.

Igazságtalan játék a futball, ma különösen az volt. Az első percben vezetnünk kellett volna, ennek ellenére ők szereztek gólt olyan akcióból, amire készültünk. Mindez a figyelmetlenség eredménye. Egy szép fejesgóllal visszajöttünk, nálunk volt a lélektani fölény. Érezhető volt a srácokon a lehetőség a második gólra. Azonban, ha nyerni akarunk, ilyen gólt nem kaphatunk, mint a második… Kísérgettük a játékost, ahelyett, hogy ütköztünk volna. Ezek után az ellenfél célfutballját engedte a játékvezető, ez pedig ezt az eredményt hozta. Utánpótlás-edzőként nem tudom ezt a játékot támogatni. Néha úgy éreztem magam, mintha felnőttmeccsen lettem volna. Próbáljuk javítani a hibáinkat, mentálisan többet kell beletenni. Gratulálok ellenfelünknek az eredményhez

– értékelte a mérkőzést Szűcs János.