Nem sikerült kompenzálni a fizikális fölényt

Nem sikerült kompenzálni a fizikális fölényt

A szabadon hagyott területeket használták ki a győriek.

ETO FC Győr U14 – Illés Akadémia U14 5–1 (2–1)
Illés Aka. U14:
Schepanski – Székely (Reiber, 50.), Fazakas (Németh B., 9.), Takács Á., Dobovánszky (Szalma, 50.) – Fonnyadt, Magadics (Szakács, 62.), Módly – Lakatos, Orbán, Bock. Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerző: Lakatos (34., 2–1)

Eseménydúsan telt az első néhány perc. Az első nagy lehetőség előttünk adódott, Orbán Roland ziccere azonban kimaradt, míg a győriek az első akciójukból betaláltak. Sajnos Fazakas Dánielt kényszerűségből le kellett cserélni a 9. percben. A 18. percben aztán egy labdavesztés után kettőre nőtt a különbség. Nem adtuk fel, és az első félidő második felében többször is eljutottunk az ETO kapujáig. A 34. percben egy beadás után kétszer is nagyot védett a győri kapus, harmadjára aztán Lakatos Krisztián talált be, 2–1. Akár egyenlíthettünk volna még a szünet előtt: Módly Samu passzát Orbán Roland készítette le Lakatosnak, aki a rövid felsőt vette célba, de egy keveset tévesztett. Akár Bock Bence is betalálhatott volna, de egy szép akció végén 11 méterről nem találta el a labdát.

A második félidőben egy Dobovánszky Ábel–Módly Samu-akció végén utóbbi fejesét védte a győri hálóőr. Nem sokkal később egy Orbán Roland-beadás után Lakatos Krisztián fejesét a rövid kapufánál kiütötte a kapus. Aztán Orbán Roland is fejjel vette célba a kaput, de ezt is védte a győriek 1-ese. Az 57. és a 66. perc között aztán háromszor is betalált a Rába-parti gárda. Előbb egy szöglet utáni kavarodásból, majd egy labdavesztés után, illetve egy újabb sarokrúgást követő fejesből. Közben, még 3–1-nél Schepanski Noah védett nagyot. 1–5-nél sem adtuk fel! Reiber Marcell lövését a rövid saroknál, míg Szakács Benedek kísérletét is fogta a kapus, míg Orbán Roland helyzeténél a gólvonalról vágták ki a labdát a végül diadalmaskodó győriek.

A fizikálisan nagyon gyors hazaiakkal futásban nem tudtuk felvenni a versenyt az átmenetek után. Két gólt labdavesztés után, kettőt szögletből kaptunk. A mérkőzés fordulópontjaiból rosszul jöttünk ki: a mi nagy helyzeteink kimaradtak, ellenfelünk viszont megbüntetett bennünket minden egyes alkalommal. Mezőnyben, futballakcióban egyenrangúak voltunk, ilyen az U14-es futball. Az U15-ösök között ma játszóknak sok sikert kívánok

– nyilatkozta Körhöcz György.