Négy ponttal áll az Illés Akadémia U16

Négy ponttal áll az Illés Akadémia U16

A Dubovsky Emléktorna első napjának mérlege: egy-egy győzelem, döntetlen és vereség.

Pozsonyba utazott Németh Richárd és Varga Roland legénysége: a mieink a Peter Dubovsky Emléktornán vettek részt. A zöld-fehérek Németh Bence, Őri Krisztofer – Tasnádi Áron, Bolla Áron, Szücs Péter, Krone Niklas, Molnár Levente, Tóth Erik, Söptei Bálint, Hende Dániel, Szép Ákos, Tóth Kornél, Klement Dávid, Sipos-Kiss Dániel, Szele Máté, Sági Marcell, Liplin Bence, Sulea Alexandru, Szilvási Ámos összeállításban buszoztak a Felvidékre. A megmérettetésen – a Savaria Nemzetközi Ifjúsági Tornához hasonlóan – hat ország hat csapata vesz részt: a rendező pozsonyi Slovan mellett Lengyelországot a Górnik Zabrze, Szerbiát az FK Vojvodina, Ausztriát a Sturm Graz, Csehországot a Baník Ostrava, míg Magyarországot az Illés Akadémia képviseli. Egy-egy mérkőzés 2×25 percig tartott.

A vajdasági FK Vojvodina ellen kezdtük a tornát – méghozzá győzelemmel, hiszen 1–0-ra nyertünk. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a gól pedig a második játékrészben szereztünk. Sipos-Kiss Dániel beadása után Krone Niklas kotorta be a kipattanót.

A második mérkőzésen a lengyel Górnik Zabrze volt az ellenfelünk – míg az első meccset füvön, ezt műfüvön, ami kevésbé feküdt nekünk. Ki-ki meccset játszottunk, helyzet akadt itt is és ott is – ezek egyikéből sem született gól, így 0–0-lal zártunk.

Harmadjára a Sturm Graz következett. Az első félidőben 3-4 nagy helyzetünk volt: Krone Niklas, Szele Máté és Sipos-Kiss Dani is betalálhatott volna. Aztán a hajrában – 142 percig nem kaptunk gólt – betaláltak az osztrákok. 0–1 után is volt ziccerünk, ám mi nem, míg a stájer csapat még egyszer betalált, így a fekete-fehérek 2–0-ra győztek.

Az eddigi tapasztalatom alapján mindegyik csapat focizni akar, így rendkívül hasznos ez a nemzetközi torna számunkra. Látszik, hogy sok a gyors és erős játékos mindegyik keretben, azonban kevesebben vannak a futballt játszók száma. Nagyon jól kezdtünk, hiányérzetem tulajdonképpen csak az utolsó találkozó meccs kapcsán lehet. Holnap még két komoly megmérettetés vár ránk

– tekintett vissza az első napra Németh Richárd.