Teljes szombathelyi siker a játékos sportverseny diákolimpiai döntőjében

Teljes szombathelyi siker a játékos sportverseny diákolimpiai döntőjében

Négy Illés Akadémia-növendék is ott volt a győztesek között!

Kiskunhalas adott otthon a játékos sportverseny országos döntőjének a diákok I-II. – vegyes, azaz fiúk és lányok – korcsoportjában. Már az is kuriózumnak számított, hogy a döntőbe került nyolc csapat közül hárman is szombathelyiek voltak: az Oladi Általános Iskola, a Derkovits Gyula Általános Iskola és a Zrínyi Ilona Általános Iskola. A vasiak egy-egy kiskunhalasi, nagykanizsai, törökbálinti, miskolci és gyulai intézménnyel mérték össze erejüket.

A szombathelyiek kibérelték maguknak a dobogót! A zrínyisek – köztük az Illés Akadémia U8-as játékosával, Poór Zéténnyel – a harmadik helyen zártak, a „Derkó” lett a második, míg a 2024-es diákolimpia győztese az Oladi Általános Iskola lett! Az oladiaknál négy Illés-növendék játszott komoly szerepet abban, hogy a dobogó legfelső fokára állhattak fel: az U11-ben szereplő Vigh Olivér és Hende Noel, valamint az U9-es Fazekas Benedict és az U8-as Markó Hunor. A győztes csapat kiemelkedően szerepelt: a kilenc versenyszámból hetet megnyertek!

A zrínyiseket Hollósy Krisztina, Baumgartner Bálint és Vadász Gábor, míg az oladiakat Gubián Tamás, Cooper-Hollósy Ilona és Fazekas Dorina készítették fel.