Hibátlanul a legjobb négy között

Hibátlanul a legjobb négy között

Menetel az Illés Akadémia U14 a kassai tornán.

Ahogy arról beszámoltunk, az utazás napján is pályára lépett már a Nagy László és Biegner Dániel vezette Illés Akadémia U14: győzelemmel kezdte a nemzetközi tornát a zöld-fehér klub. Két kapussal és tizennyolc mezőnyjátékossal vágott neki a megmérettetésnek a csapat. k. A zöld-fehérek Hajba Botond, Schepanski Noah – Angler Benett, Bock Bence, Bujdos Botond, Dobovánszky Ábel, Dörnyei Dávid, Fonnyadt Zétény, Lakatos Krisztián, Magadics Milán, Mihók Martin, Módly Samu, Molnár Barnabás, Németh Barnabás, Reiber Marcell, Szabó Botond, Szakács Benedek, Szalma Zétény, Székely Máté és Takács Ákos összetételben szerepeltek.

Szombaton négy összecsapás várt a fiúkra. Az elsőn Mihók, Dörnyei, Lakatos, Székely, Molnár B., Szabó B. és Bock testvériesen megosztoztak a gólokon, hiszen 7–1-re diadalmaskodtunk a Nagymihály (MFK Zemplín Michalovce) ellen. Mindezt követte a rendező kassaiak (FC Košice) elleni mérkőzés. Őket Molnár B. (2) és Szalma góljaival 3–1-re győztünk le. A csoport utolsó találkozóján a Rózsaheggyel (MFK Ružomberok) csaptunk össze, akiket Németh B. és Mihók dupláival 4–1-re vertünk meg.

Az ötös élén végeztünk, így a torna legjobb négy csapata közé kerültünk: a tegnap legyőzött pozsonyiakat „vittük magunkkal”. És rögtön meg is mérkőztünk velünk, ugyanis az esemény ezen fázisában újabb csoportot alakult ki a két kvintett két-két legjobbjából. Itt már „csak” 2X20 perces találkozókat rendeztek. A Petrzalkát ezúttal 3–0-ra győztük le, Szabó B., Módly és Fonnyadt találataival.

A mai napon a támadófutball minden szépségét bemutattuk: kombinatív akciók, kidolgozott helyzetek, átlövések és szabadrúgások végén juttattuk a labdát az ellenfelek hálójába, így bizakodva várjuk a kassai torna harmadik napját.

Négy mérkőzésen vagyunk túl – ez ma 230 perc futballt jelentett. A srácoktól azt kértem – tanulva a tegnapi összecsapás elejéből –, hogy a találkozók kezdetétől futballozzanak jól. Ők ezt makulátlanul teljesítették, meccsről-meccsre magas színvonalon játszottunk, ez pedig tetszett a kilátogató nézőknek is. A keret akármelyik tagját küldtünk pályára Biegner Dániel edzőkollégámmal, nem tudtunk hibázni! Nagyon jó focit mutattunk be, mind védekezésben, mind támadásban. Külön köszönet a srácoknak, hogy az elmúlt napok gyakorlásából mindent visszaadnak! Ráadásul, amint valamilyen hiányosságra felhívom a figyelmet, azt megfogadják és igyekeznek mielőbb kijavítani. Fogékony társaság az Illés Akadémia U14, hatalmas potenciál van bennünk – nagyon elégedett vagyok a srácokkal és bizakodva várom az idei szezont. Egyedüli magyarországi csapatként szeretnénk megmutatni stílusjegyeinket – mindez eddig szép játékkal és felnőttes futballal párosul

– mondta Nagy László a kassai torna második napját követően.