Haladás Viktória: Németh Adél-gól a Fehérvár FC ellen

Haladás Viktória: Németh Adél-gól a Fehérvár FC ellen

A 2–2-es döntetlenre végződő összecsapáson valamennyi növendékünk jó teljesítménnyel és hasznos játékkal segítette a csapatot.

Összességében második, hazai pályán pedig első felkészülési mérkőzését játszotta szombat délelőtt a Haladás Viktória együttese. Markó Edina csapata a szintén NB I-es Fehérvár FC-t látta vendégül az Illés Akadémián. A zöld-fehéreknél ezúttal is több akadémista korú játékos kapott lehetőséget: az első félidőben, vagyis az első sorban Dobó-Nagy Boglárka nevével kezdődött az összeállítás, rajta kívül Pintér Tekla és Németh Adél volt a pályán. Utóbbi ráadásul a vezetést is megszerezte a szombathelyiek számára, miután egy remek átadás után kiválóan robogott végig a jobb oldalon, majd lőtt védhetetlenül a bal felső sarokba. Az előnyt a szünet előtt Urbán Viktória duplázta meg.

A második felvonásra pedig sort cserélt Markó Edina vezetőedző. Ekkor Csejtei Emília, Csáki Eszter, Nagy Dorottya, Németh Mirtill, Varró Veronika, Kováts Anna, Szabó Fanni, Novák Luca, valamint Hécz Zsuzsanna személyében kilenc akadémista korú játékos is a pályán volt. A mieinktől sok szép, kombinatív megoldást lehetett látni, melyekből több komoly gólszerzési lehetőség adódott. A folytatásban aztán Gravencz Gréta is érkezett a pályára, így aztán összesen tizenhárom növendékünk kapott lehetőséget a csapat második előkészületi találkozóján. A 70. perctől a vendégek játszottak eredményesebben, kétszer is betaláltak, így 2–2-vel ért véget a találkozó.

A Haladás Viktória következő erőfelmérőjére jövő héten pénteken, július 28-án 18 órás kezdettel kerül sor: az osztrák élvonalban szereplő SK Sturm Graz érkezik Szombathelyre.