Győztes rajt Kassán

Győztes rajt Kassán

A Josefa Kopejtka Emléktornán játszik az Illés Akadémia U14.

Illés Akadémia U14 – FC Petrzalka U14 4–0 (1–0)
Illés Aka. U14: Schepanski – Bock, Székely, Fonnyadt, Takács Á. – Magadics, Molnár B., Módly – Lakatos, Szabó B., Angler. Cserék: Hajba – Bujdos, Dobovánszky, Dörnyei, Mihók, Németh B., Reiber, Szakács, Szalma. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Szabó B. (2), Szakács, öngól

Az első fordulóban a szombathelyiek a kassai Lokomotív Stadionban a pozsonyi FC Petrzalka ellen játszottak. A torna találkozóinak játékideje 2X25 perc. A vasiak az első játékrészben megszerezték a vezetést: Szabó Botond kapott labdát a 16-oson belül, jól zárta ki a védőjét, és nagy erővel lőtt a kapuba, 1–0.

A szünet a keret többi tagjának is lehetőséget adott a Nagy László–Biegner Dániel-edzőpáros. Szabó Botond ebben a félidőben is betalált, majd jött a harmadik találatunk, ami egy remekül felépített támadás eredménye volt! Középpályás labdaszerzés után hárman is megindultunk: Mihók Martin került lövőhelyzetbe, amit még hárított a szlovák kapus, a kipattanót azonban Szakács Benedek a hálóba továbbította, 3–0. Hogy pontrúgás után is eredményesek tudunk lenni, azt a negyedik találatunk bizonyította: Bujdos Botond szöglete után egy pozsonyi játékosról vágódott a labda a kapuba, így a torna első találkozóján 4–0-ra győztünk. Folytatás szombaton!

Talán a hosszú út hatása lehetett, hogy az első percekben még kerestük a játékunkat, ellenfelünk ugyanis magasan védekezett. Ám ahogy belerázódtunk, attól kezdve a mi akaratunk érvényesült. Visszatámadtunk labdavesztés után, nem tudtak kibontakozni és ez nem is ízlett a pozsonyiaknak. Voltak hibáink, de a mentalitásunk abszolút győztes volt, büszke voltam a srácokra. Holnap négy meccsünk lesz, erős nagyon a mezőny

– értékelte a találkozót Nagy László vezetőedző.