Hiába rúgtuk meg a második gólt…

Hiába rúgtuk meg a második gólt…

A zöld-fehérek összecsapásán a hajrában második gólunkat is megszereztük, de a játékvezető és asszisztense nem láthatta a labdát.

Illés Akadémia U16 – Ferencváros U16 1–1 (0–1)
Illés Aka. U16: Őri K. – Tóth K. (Kelemen G., 46.), Tasnádi, Bolla Á., Molnár L. (Tóth E., 71.) – Hende, Markó (Szücs, 60.) – Sági (Klement, 65.), Söptei, Szele (Sipos-Kiss, 46.) – Krone. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Sipos-Kiss (83., 1–1)

Szögletekkel indítottunk, ezekből azonban nem tudtunk igazán veszélyesek lenni, miközben a 10. percben egy előre vágott labdát követő bal oldali beadás után jól érkeztek a vendégek és meg is szerezték a vezetést, a 13 méteres lövés a jobb sarokban kötött ki, 0–1. A megszokotthoz képest lassabban szövögettük az akcióinkat: hiába volt nálunk többet a labda, igazán nagy helyzetet keveset alakítottunk ki. Fél óra elteltével egy jobb oldali sarokrúgás után Bolla Áron nem sokkal fejelt fölé 6 méterről. A 40. percben Sági Marcell tört befelé a jobb szélről, lövése alig szállt el a hosszú sarok mellett. A szünetre egygólos hátrányban mentünk.

Elégedetlen volt a vezetőedző is, kettőt is cserélt. A 60. percben egy jobb oldali akció során Sipos-Kiss Dániel a 16-oson belülre érve a hosszú sarkot célozta meg, de egy kicsit tévesztett. Hat perc múlva egy a védőzónában történt nagy mentés után a jobb szélen futott az akciónk, Sipos-Kiss Dani jól húzott befelé, majd a rövidre rúgta vissza a labdát, ám óriási bravúrt bemutatva, lábbal védett a Fradi kapusa. Jóval többet veszélyeztettünk, mint az első félidőben, és ennek a hajrá kezdetén meg is lett az eredménye! A jobb szélen Söptei Bálint indította a befelé húzó Sipos-Kiss Danit, aki 7 méterről szépen húzta be a labdát a rövidbe, 1–1! A 91. percben Tóth Erik jobb oldalról, 15 méterről az alapvonaltól végezhetett el szabadrúgást: rászúrta, a kapust bravúrt bemutatva szögletre ütötte. A sarokrúgás utáni kipattanóra Hende Dániel érkezett, a 16-osról eleresztett lövése a felső kapufa alsó lapjáról a gólvonal mögé pattant, azonban ezt a játékvezető asszisztense nem láthatta, hiszen a Fradi játékosai is kifelé mozogtak, így ő sem az alapvonalnál állt. Maradt a döntetlen, 1–1.

Rosszul kezdtünk, az első félidőben hamar meg is kaptuk ezért a büntetésünket. Elégedetlen voltam ezzel a játékrésszel, hiába kezdtünk 0–1 után éledezni. Nem szedtük össze a második labdákat, nem volt bennünk átütőerő, nem volt eléggé élesek. Szünet után változott a játék képe, a cserék feldobták a csapatot, lett lendülete a futballunknak. A második félidő második felével megnyerhettük volna a találkozót, sajnálom, hogy „láthatatlan” volt a labda Hende Dani lövése után. Gratulálok a srácoknak, a második félidőben mutatott teljesítményre lehet építeni

– értékelte a találkozót Németh Richárd vezetőedző.