Gólgazdag U15-ös felkészülési meccs a fővárosban

Gólgazdag U15-ös felkészülési meccs a fővárosban

Szűcs János és Biegner Dániel csapata felkészülési találkozót játszott Újpesten.

Újpesti TE U15 – Illés Akadémia U15 3–3 (2–2)
Illés Aka. U15: Rapali – Mórocz, Hányi D., Pintér, Sulea – Mihály, Hideg, Sánta – Börczi, Németh L., Kiss-Szécsényi. Csereként pályára léptek: Kostyák Zs. – Székely, Angler J., Csonka. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Mihály (10., 0–1; 35., 1–2), Németh L. (73., 2–3)

A válogatott szünetben sem maradt találkozó nélkül az Illés Akadémia U15: a mieink Budapest IV. kerületébe utaztak, ahol az U15-ös Kiemelt Alap-bajnokság első helyére hajtó UTE vendégei voltak. Szűk kerettel utaztunk a fővárosba, az utolsó edzés után kiderült, hogy kisebb sérülés miatt Bosnyák Botond és Horváth Ármin sem lesz rajta a buszra szállók listáján. Mi szereztük meg a vezetést: a 10. percben egy letámadás után ziccer alakult ki, ugyanis Börczi Benjámin passzát Mihály Daninak már csak az üres kapuba kellett továbbítania, 0–1. A hazaiak egyenlítettek, ám bő félóra elteltével ismét előnybe kerültünk: Sulja Alex szögletét Mihály Dani fejelte a hálóba, 1–2. Az előny a szünetig nem tudtuk megtartani, másodszor is betaláltak a lilák, így 2–2-vel mehettünk szünetre.

Annak ellenére, hogy kevesen voltunk – még az első félidőben Hideg Botondot volt kénytelen lecserélni a stáb – és meleg is volt, amíg bírtuk erővel, inkább előttünk adódtak helyzetek: Németh Levi, Sánta Ricsi és Sulja Alex is betalálhatott volna, ám sorra kimaradtak a lehetőségeink. A 73. percben aztán egy hosszú indítás után Németh Levente betalált, így hosszú idő után megtörte gólcsendjét, 2–3. Az utolsó percben aztán harmadszor is kiegyenlített az UTE: többször is szerelhettünk volna, de nem tudtuk megtenni, így 3–3-mal zárult a felkészülési meccs.

Eleget téve az újpesti meghívásnak rendkívül hasznos mérkőzésen vagyunk túl. Akik eddig valamivel kevesebb főszerephez jutottak, azok most megkapták a játékperceket. Jó iramú meccset játszottunk, őszinte futballt és presszinget láttam mindkét oldalon. Az volt az érzésem, hogy talán egy picivel közelebb álltunk a győzelemhez, mindamellett azt gondolom pozitívum, hogy a magas presszingünk és a védőzónában történő védekezésünk rendben volt. Voltak helyzeteink, de a hatékonyság továbbra is probléma: 5-6 helyzet kell egy gólhoz, miközben az ellenfeleink ebben jobbak. Mindenképpen jó volt ez a találkozó: három gólt rúgtunk, ami viszont meglepő, hogy három – elkerülhető – találatot kaptunk. Több jó teljesítményt láttam, fontos volt, hogy a válogatott szünetben is volt mérkőzésterhelésünk

– értékelte a találkozót az U15-ös korosztályunk vezetőedzője, Szűcs János.