Három pontot ért a három találat

Három pontot ért a három találat

Hosszú utat jártak be a zöld-fehérek, aminek végén három ponttal térhetnek haza.

Békéscsabai Előre U17 – Illés Akadémia U17 1–3 (1–1)
Illés Aka. U17: Farkas D. – Abért B., Németh R., Erdei, Garai – László, Bécsy (Csalló, 64.), Paizs –Fülöp (Bene, 60.), Pljesovszki (Tóth Á., 80.), Szabó B. (Liplin, 60.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Pljesovszki (1., 0–1; 56., 1–2), Liplin (82., 1–3)

A szezont nehézségekkel indító Békéscsaba szépen kiegyenesedett és igaz, legutóbbi két meccsén kikapott, de azt megelőző kilencen veretlen maradt. Kovács László tanítványai pedig az üldöző Kelen SC elleni győzelemmel hangoltak a viharsarki túrára.

Villámgyorsan megszereztük a vezetést: egy labdaszerzést követően Pljesovszki Gergő ugrott ki és értékesítette a lehetőséget, 0–1. Tíz perc telt el, amikor egy vérző sérülés miatt éppen eggyel kevesebben voltunk a játéktéren, ezt pedig ki is használták a csabaiak és a 12 méteres lövés a hosszú sarokban kötött ki, 1–1. Inkább nálunk volt a labda, meg is szálltuk a hazaiak térfelét, akik ebben a periódusban jól védekeztek és egy-egy megugrással azt is bizonyították, hogy egyáltalán nem mondtak le a gólszerzésről.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor visszavettük a vezetést. A hazaiak félpályás passzolgatásába piszkáltunk bele, Pljesovszki Gergő pedig onnan megindulva nem hibázta el a ziccert és a hosszú sarkot választva szerezte meg saját maga és csapata második gólját. A hajrára fordulva alakult ki a 3–1-es végeredmény: a csereként beálló Liplin Bence két bekk között vette át a labda és a kapus mellett higgadtan passzolt a kapuba. A csabaiak ekkor sem adták fel, felívelt labdákkal operáltak, ám sikerült mindezt jól levédekeznünk, így győzelemmel térhettünk haza a Viharsarokból.

Egy rendkívül fegyelmezett ellenfél otthonából tudtunk ma három ponttal távozni! 1–1 után is nálunk volt többet a labda, ám a Békéscsaba nagyon jól védekezett, ráadásul a figyelmünket az is lekötötte, hogy veszélyesek kontrák vezetésére is maradt energiájuk. A szünetben aztán rendezni tudtuk a sorokat. Külön öröm számomra, hogy egy fizikális remek erőből álló csapatot győztünk le

– értékelte a sikert Kovács László vezetőedző.