Még a kapufa is ellenünk volt

Még a kapufa is ellenünk volt

Pontrúgások után talált be a vendégcsapat.

Illés Akadémia U14 – Ferencváros U14 0–5 (0–3)
Illés Aka. U14: Schepanski – Németh B. (Székely, 41.), Fonnyadt, Takács Á., Szalma (Fazakas, 55.) – Magadics, Molnár B., Angler B. (Reiber, 60.) – Lakatos (Módly, 41.), Szakács B. (Orbán, 60.), Mihók (Bujdos, 41.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Kiállítva: Molnár B. (80.)

Nyolc pont volt a találkozó előtt a különbség a két csapat között: természetesen az volt a célja Körhöcz György és Nagy József együttesének, hogy csökkentesen ezen a differencián. Ősszel hazai környezetben 2–2-re végeztünk a IX. kerületiekkel, a fővárosban ők nyertek 3–0-ra.

Letámadással kezdett a Ferencváros, ám ügyesen megtaláltuk a réseket és jól hoztuk ki a labdákat. A 13. percben egy oldalszabadrúgást követően az ötösre berobbanó vendégjátékos lövését Schepanski Noah ütötte szögletre. A 16. percben ő is tehetetlen volt, a Ferencváros 22 méteres szabadrúgásból talált utat a bal felső sarokba, védhetetlen volt, 0–1. Villámgyorsan egyenlíthettünk volna, ám a Szakács Benedek kísérlete utáni kipattanóra érkező Angler Benett lövésénél a felső kapufa kisegítette a vendégeket. A 25. percben ezúttal 17 méterről jutott szabadrúgáshoz az ellenfél: a szétugró sorfal között-alatt jutott a kapunk jobb sarkába a labda, 0–2. A 38. percben egy szöglet utáni fejessel nőtt háromra a különbség.

Szalma Zétény állt egy bal oldali szabadrúgás mögé, középre tekert labdáját Molnár Barnabás éles szögből tette kapura, a labda a felső kapufáról a gólvonal környékére pattant, utána szögletre tisztáztak a vendégek. A 49. percben újabb vendég sarokrúgás, újabb gól, ezúttal a hosszúra érkező labdát 12 méterről lőtték a bal sarokba, 0–4. Az 57. percben egy jobb oldalról történő betörés után a 16 méteres lövés a kapu közepébe vágódott, 0–5. Egy szép betörés után Orbán Rolandot ütötték el a 16-oson belül, sajnos egy valaki nem látta az esetet… A 76. percben egy jobb oldali szombathelyi szögletre jó ütemben érkezett Orbán Roland és fejese után a labda a felső kapufát súrolva a háló tetején landolt. A találkozó legvégére megfogyatkoztunk, egy belépő után nagyon szigorú volt a játékvezető, és a piros lapot mutatta fel Molnár Barnabásnak.

A fizikálisan erősebb csapat győzött ma, négy pontrúgás után is kihasználták fölényüket

– mondta Körhöcz György.