Három jelenlegi akadémista is játszott a Haladásban

Három jelenlegi akadémista is játszott a Haladásban

Két felkészülési találkozó is szerepelt Michal Hipp csapatának mai programjában.

Január utolsó vasárnapján folytatódik a Merkantil Bank Liga – erre készül a Haladás is. Ahogy arról már beszámoltunk: Katona István és Mohos Barnabás személyében két jelenlegi Illés Akadémia-játékos is a felnőttekkel kezdhette meg a felkészülést. Tegnap csatlakozott hozzájuk U19-es csapatunkból Kovács Péter is! A szombati két találkozót kisebb sérülés miatt kénytelen volt kihagyni Rácz Barnabás és Doktorics Áron.

Ma pedig először az NB III-as FC Nagykanizsa ellen léptek pályára a zöld-fehérek. Michal Hipp a Verpecz – Nyíri, Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Csilus, Tóth M., Mohos – Lencse – Borvető tizeneggyel kezdette. Azaz Nyíri Vince, Tóth Máté és Mohos Barnabás képviselte az Illés Akadémiát. A szünetben beállt a súlyos sérülés után visszatérő Zvekanov Vanja. A kanizsaiaknál négy egykori Illéses volt a kezdőben: Szilágyi Adrián, Szabó Patrik, Varga Dominik és Török Milán, míg a cserék között Kretz Bálint és Sági Marcell szerepelt.

Az első nagy lehetőség a mieink előtt adódott, ám Borvető Áron lövése a kapufa tövéről kifelé pattant – ezt követően azonban a kanizsaiak lehetőségei következtek. Előbb Verpecz István védett nagyot, majd jogos büntetőhöz jutottak a dél-zalaiak, amit Lőrincz Bence értékesített, 0–1. Szinte a középkezdés után egyenlítettünk: Tóth Máté játszotta meg Borvető Áront, aki jó cselekkel belépett a büntetőterületen belülre, keresztpasszát pedig Lencse László váltotta gólra, 1–1. Az első félidő felénél már a Halinál volt az előny: Csernik Kornél beadását Borvető bólintotta a kapu bal felébe, 2–1. Mohos Barnabás szűk egy órát volt játékban. A 72. percben Lencse László büntetőből növelte a Hali előnyét: a kapu bal sarkát választotta, 3–1. A Nagykanizsa tíz perccel a vége előtt közelebb jött 3–2, ez is lett a végeredmény.

A második találkozón a szintén harmadik vonalban vitézkedő Csornai SE volt az ellenfél. A vasiak Mursits – Simut, Bolla, Devecseri, Tarján – Bartusz, Hursán, Derekas, Horváth R. – Molnár R. – Katona csapattal álltak ki. A Győr-Moson-Sopron megyei alakulatban szerepelt korábbi növendékünk, Füleki Márk.

A csornaiak ellen is a Haladás dominált, a vezetést a 18. percben sikerült megszerezni. Molnár Rajmund passzát Horváth Rajmund engedte maga elé és a rárontó kapus mellett-fölött a kapuba emelt, 1–0. Nem sokkal később Katona István került helyzetbe, lövését védte a kapus: ugyanő összeszedte a kipattanót, ívelését Bartusz Dániel látványos mozdulattal lőtte rá, ám ezúttal is hárított a csornai hálóőr. A 36. percben is Molnár volt a feladó: a szöglet utáni kipattanót tekerte középre, amit Devecseri Szilárd csúsztatott a hosszúba, 2–0. Öt perc múlva Simut Mario bokáját akasztották össze az ötösön, 11-es. Derekas Zoltán magabiztosan lőtt a kapuba, 3–0. Sőt, a középkezdés után gyorsan labdát szereztünk, a helyzetet pedig Derekas váltotta gólra, 4–0.

Katona István egy félidőt játszott, a szünetben Nagy Richárd váltotta. Beállt Kovács Péter is Bolla Gergő helyett. Az 51. percben az előkészítések után Molnár Rajmund is feliratkozott a góllövők közé: 18 méterről ballal kipókhálózta a jobb felsőt, 5–0. A csornaiak egy szöglet után szépítettek, 5–1. A 85. percben a bal szélen Nagy Richárd lépett el a védőjétől, jó labdát kapott és 15 méterről kilőtte a hosszú alsót, 6–1.

A zöld-fehérek az osztrák 2. Liga első helyezettje, az SKN St. Pölten ellen folytatják majd a felkészülést kedden. Az alsó-ausztriaiaknak nincsen jó emlékük az Illés-játékosokról: augusztusban ugyanis Tóth Milán mesterhármast rúgott ellenük, amikor a Sturm II. 5–2-re győzte le a kék-sárgákat.