Győztes zöld-fehér rangadó

Győztes zöld-fehér rangadó

Horváth András együttese az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát.

Illés Akadémia U19 – Ferencváros U19 2–0 (2–0)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Bonchis, Frák (Stefanich, 46.), Losontin, Garai – Mozsár (Csörnyei, 46.), Bolla B. (Németh R., 46.), Horváth A. (Zsédely, 46.) – Szvoboda (Gyapjas, 90.), Pruska, Udvardi. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Szvoboda (17., 1–0), Mozsár (23., 2–0)

A dobogóra hajtó Ferencváros volt az Illés Akadémia ellenfele: kissé szeles, de alapvetően napos idő fogadta az U19-es zöld-fehér rangadó résztvevőit. Az első negyedóra végén megszereztük a vezetést! Bolla Bálint a jobb oldalról remekül tekert középre, ami az ötös hosszú oldalán érkező Szvoboda Dániel lőtt a hálóba, 1–0! Néhány perc múlva Dani a feladó szerepébe került: átadásával Mozsár Dávid lépett ki, egy köténycsellel megverte a védőjét és 16 méterről laposan a hosszú sarokba lőtt, 2–0.

A félidő legvégén akár 3–0, vagy 2–1 is lehetett volna! Nálunk Pruska Dániel ugrott ki, a védőt jól csapta be, ám egy ici-picit hosszan szöktette magát és a kapujából kirontó kapus fel tudta szedni a labdát előle. Míg a másik oldalon balról jött a beadás, a vendégcenter pedig az ötös hosszú sarkáról nem talált kaput.

A második félidőben hiába próbálkozott a vendégcsapat, a védekezésünk már a félpályán jól zárt és már itt megállítottuk az FTC kibontakozását. A 77. percben Molnár-Végh Marcell tértölelő kirúgását Pruska Dániel vette át, 22 méterről ráemelte, ami nem csak a kimozduló kapus felett, hanem – kicsivel – a kapu felett is átszállt.

A mieink így is teljesen megérdemelten tartották itthon a három pontot!

Amit kértem: akaraterőben, fegyelmezettségben, szervezettségben és figyelemben is maximálisan betartották a fiúk. A tegnap gyakorolt egyik figurából sikerült megszerezni a vezetést – nagyon jó volt ezt viszontlátni! Szép volt a második találatunkat is, sőt, úgy érzem, még egy gól bennünk maradt az első félidőben. Nagyon jó teljesítményeket láttam ma, a hiányosságokra pedig már meccs után felhívtam a figyelmet, ezeket ki kell és ki is fogjuk javítani. Kiemelkedő volt ma a csapatmunka, ez pedig három pontot ért

– nyilatkozta a vezetőedző, Horváth András.