Mi voltunk a szimpatikus vesztes

Mi voltunk a szimpatikus vesztes

A szél is a besegített a hazaiak találatánál…

Puskás Akadémia U15 – Illés Akadémia U15 1–0 (0–0)
Illés Aka. U15:
Rapali – Angler J. (Kiss-Szécsényi, 51.), Hányi, Pintér, Mórocz – Bosnyák Botond, Mihály, Sánta – Börczi (Németh L., 56.), Horváth Á., Ládonyi (Hideg, 61.). Vezetőedző: Szűcs János.

A dobogóra hajtó Puskás Akadémia volt az Illés Akadémia vendéglátója az U15-ös Kiemelt bajnokságának 19. fordulójában. Az első félidőben jól működött a presszing: kreatívan próbált futballozni a hazai csapat, de így is sok labdát tudtunk szerezni, amiből voltak átmeneteink is. Három igazán nagy helyzet adódott előttünk: Ládonyi Bálint, Horváth Ármin és Bosnyák Botond is a kapussal állt szemben, de nem tudtunk betalálni. A felcsútiak inkább átlövésekből kísérleteztek, de ezek sem vezettek eredményre. Az első félidő inkább felénk billent.

Egy darabig a szünet után sem változott a játék képe. A 61. percben egy szél által megnyomott labda rendkívül szerencsésen került a hazaiakhoz, a lövés utáni kapu felé csorgó labdát pedig nem tudtuk kivágni, 1–0. Mihály Dani 30 méteres szabadrúgását nagy bravúrral a kapufára tolta a Puskás Akadémia kapusa, míg Hideg Boti nagy helyzetben hibázott, így nem tudtunk betalálni és 1–0-ra elveszítettük a mérkőzést.

Nagyon elégedett voltam a 60. percig, támadásépítésben és labdabirtoklásban is jól néztünk ki. Fölényben tudtunk játszani a Puskás Akadémia ellen, jól indultunk a résekbe, azonban nem tudtuk értékesíteni a lehetőségeinket. A stabilitásunk megbomlott a cserékkel, megint egy burleszk showba illő gólt kaptunk, ezért kikaptunk idegenben egy góllal. Megvan a megfelelő társaság, megvan a gerinc, kialakult egy stabil játékunk – ha berúgjuk a helyzeteinket, akkor nem szimpatikus vesztesek leszünk, hanem jönni fognak a győzelmek is

– értékelt Szűcs János vezetőedző.