Győzelem az első idei találkozón

Győzelem az első idei találkozón

A hajrában szerzett góllal tartotta itthon a három pontot Horváth András és Fazekas Norbert csapata.

Illés Akadémia U19 – III. Kerületi TVE U19 2–1 (1–0)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Kopácsi B., Frák (Szakasics, 46.), Losontin, Stifter – Horváth A. (Bonyhárd, 46.), Smeringa, Garai (Takács-Földes, 60.) – Bonchis, Udvardi (Krone, 60.), Szvoboda (Skravanek, 46.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Bonchis (17., 1–0), Szakasics (84., 2–1)

A tavaszi első fordulóban hazai környezetben fogadta Horváth András és Fazekas Norbert együttese a III. Kerületi TVE gárdáját.

Az első negyedóra végén Udvardi Ádám magas középre adott labdáját Bonchis Olivér mellre vette, majd kapásból 7 méterről a hosszú sarokba lőtt, 1–0. Az egyetlen vendéglehetőségnél – a félidő felénél – Molnár-Végh Marcell könnyedén hárított. A 38. percben újfent Bonchis Olivér került lövőhelyzetbe: a kísérletet ujjheggyel piszkálta ki a léc alól az óbudai kapus.

A második játékrészből alig telt el negyedóra, amikor véleményes büntetőhöz jutottak a kék-fehérek, ezt pedig értékesítették is, 1–1. A hajrá azonban a mi kívánságaink szerint alakult: a 84. percben Losontin Gergő forgatta meg a játékot, majd a csereként beállók összejátéka következett. Takács-Földes Olivér ugratta ki a január hónap legjobbjának megválasztott Krone Niklast, aki egy védővel a nyakán kapura sodorta a labdát. Ezt a kapus a kapufára ütötte, a kipattanóra Szakasics Péter termett ott és a hálóba pofozta a győztes gólt, 2–1! A 88. percben megfogyatkoztak a vendégek, így a mieink gól- és emberelőnyben játszották le a hosszabbítás perceit és végül 2–1-re megnyerték a találkozót.

Az első bajnoki mindig fontos, mi pedig a rajton elsősorban mentálisan alkottunk nagyot! Nem játszottunk igazán jól, de nagyon akartunk, ami ma három pontot eredményezett! Kiemelném a cseréket, akik nagyon jól szállták be – külön gratulálok Krone Niklasnak az első U19-es bajnoki találkozójához! A szív diadala volt a mai győzelem

– értékelt Horváth András vezetőedző.