Folytatta ősszel megkezdett sorozatát az Illés Akadémia U17

Folytatta ősszel megkezdett sorozatát az Illés Akadémia U17

Kovács László és Berning Adrián együttese sok helyzetet alakított ki, amelyekből ötöt gólra is váltott.

Illés Akadémia U17 – Pécsi MFC U17 5–2 (3–1)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Abért B., Stampfel, Erdei – Fülöp (Paizs, 75.), Bécsy, László, Gyapjas (Szabó M. M., 61.) – Bene (Liplin, 70.), Abért O. (Sági, 61.), Pljesovszki (Sipos-Kiss, 70.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Bene (6., 1–0), Fülöp (21., 2–0), Bécsy (39., 3–1), Sági (74., 4–1; 76., 11-esből, 5–1)

Ismerkedésre nem hagytak időt a zöld-fehérek, azonnal ellenfelüknek ugrottak. A 6. percben Pljesovszki Gergő szöktette remek ütemben Bene Dánielt, aki kilőtte a hosszú sarkot, 1–0! A 21. percben Gyapjas Botond beadását Bene átlépte, a következő hullámban érkező Fülöp Nándor pedig lendületből ballal a rövidbe zúdított, 2–0. A 35. percben szabadrúgásból tudtak közelebb kerülni a pécsiek, amire még ebben a félidőben volt válaszunk! Pljesovszki fordult le a védőjéről, az alapvonalról visszagurított labdáját Bécsy Bendegúz a rövid felsőbe varrta, 3–1.

A második játékrészben sem változott a játék képe: sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, ám ezek sajnos kimaradtak szűk félórán át. Aztán a 74. percben Liplin Bence birkózta ki a labdát már a büntetőterületen belül, majd Sági Marcell elé tette, aki – Fülöp Nándihoz és Bécsy Bendéhez hasonlóan – a rövid sarokba lőtt, 4–1. Egy perc múlva Sági Marcit buktatták a 16-oson belül, amiért 11-est kaptunk. A büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette, 5–1. Öt perccel a meccs vége előtt betaláltak a mecsekaljaiak, így végül 5–2-re nyertük meg a meccset.

A tabellán két fővárosi együttes, a Kelen SC és az Ikarus BSE helyet cseréltek egymással, így hat pontra a különbség az Illés Akadémia és az üldözői között.

Energikusan kezdtük a mérkőzést, helyzeteket dolgoztunk ki és ebből egyet ki is használtunk. Majd egy átmentei időszak után – amikor a pécsiek kijjebb jöttek és labdabirtoklásban feljavultak –, ismét betaláltunk és kettőre nőtt az előnyünk. Egy védőzónában elkövetett hiba miatt visszajöttek a meccsbe a vendégek, de még az első félidőben betaláltunk, ami a bizonytalanságot elnyomta. A második játékrészt ugyanúgy kezdtük, mint a meccs elejét, ám hiába a sok gólhelyzet, ezeket sokáig kihagytunk. A PMFC szervezetten védekezett, felívelt labdák után próbáltak lehetőséget kialakítani. A végén még két gólt szereztünk, így ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Külön öröm, hogy a mai napon a fiatalabbak is hozzá tudtak tenni a meccsekhez: nem csak az U17-nél hanem az U19-nél is

– vélekedett a vezetőedző, Kovács László.