Győzelmével két fordulóval a vége előtt 6 pont az Illés Akadémia U17 előnye

Győzelmével két fordulóval a vége előtt 6 pont az Illés Akadémia U17 előnye

A harmadik helyezett Ikarus otthonában diadalmaskodott Kovács László és Berning Adrián együttese.

Ikarus BSE U17 – Illés Akadémia U17 0–1 (0–0)
Illés Aka. U17: Tama – Németh R., Tóth Á., Erdei – Abért B., László, Paizs (Csalló, 86.), Garai – Fülöp (Liplin, 58.), Pljesovszki (Szakasics, 69.), Bene (Bécsy, 86.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Liplin (77., 0–1)

Az már négy fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy a hátralévő szűk egy hónapban egyetlen győzelem is elegendő lehet az Illés Akadémiának a Kiemelt U17-es bajnokság Alap-csoportjának megnyeréséhez. Az Ikarus elleni összecsapás volt a második „meccslabda”.  Nagy melegben, műfüvön – nem a legideálisabb talajkörülmények között – játszottak a csapatok. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

A szünetet követően mindkét csapat több több energiát tett bele a meccsbe. Egy-egy igazán nagy lehetőség adódott mindkét gárda előtt. Az Ikarus helyzeténél Tama Máté védett bravúrral. A 77. percben pedig egy szépen felépített jobb oldali akció végén Liplin Bence talált be, és eldöntötte a három pont sorsát, az Illés Akadémia U17 1–0-ra győzött!

Két fordulóval a bajnokság vége előtt 6 ponttal vezet csapatunk a Kelen SC előtt. A 20 meccs alatt kettővel több győzelmet arattunk, mint fő ellenlábasunk, ráadásul 15-tel jobb a gólkülönbségünk, valamint 15-tel több gólt rúgtunk, valamint mindkét bajnokságbeli találkozót megnyertük ellenünk. Matematikailag még nem, de gyakorlatilag a bajnokság első helyét a szombathelyi zöld-fehérek szerezték meg!

Sosem kerestünk kifogást, csak a megoldást. A taktikai részeket tekintve a fegyelemről, illetve a fizikalitásról szólt a mai találkozó. Az összkép alapján sok volt a kontakt, a párharc – rengeteget dolgoztak a srácok a labda megszerzéséért, ám az átvételekbe-átadásokba többször hiba csúszott. A cél a mérkőzés megnyerése volt, ez pedig sikerült, jár a gratuláció

– mondta a találkozót követően Kovács László.