Kovács Levente lett a gólkirály, a csapat nyolcadikként végzett

Kovács Levente lett a gólkirály, a csapat nyolcadikként végzett

Az Illés Akadémia U10 budapesti tornán szerepelt.

A tizenhatodik alkalommal megrendezett Machos Ferenc Labdarúgó Utánpótlás Emléktornára utazott az Illés Akadémia U10. Hujber Gábor a Baráth Olivér, Polgár Soma, Giliczó Balázs, Majoros Márk, Kovács Levente, Magyar Zalán, Farkas Dominik, Komondi Noel, Bencs Máté, Tóth Zsombor, Lengyel Marcell összeállítású kerettel dolgozott együtt.

A Budai Futball Club SE által megtartott eseményen a 12 csapatot 4 darab, 3-3 együttest magában foglaló csoportba sorsoltak. Itt mi a Nyíregyháza ellen 4–1-re győztünk, a Tatabányával 2–2-t játszottunk, így a hármas élén zártunk.

Az 1-8. helyért folytathattuk a küzdelmet. A tavalyi győztes – akiktől a döntőben nagy küzdelemben kaptunk ki 2023-ban – Kecskeméti TE következett: a lilák 4–1-re győztek. A Vasas ellen 1–1 lett a végeredmény, így büntetők következtek: 3–2-re a piros-kékek nyertek. Zárásként a Fehérvár FC volt az ellenfelünk: itt kiszakadt a gólzsák mindkét oldalon, végül a Vidi győzött 5–3-ra. Mindez azt jelentette, hogy a 8. helyen zártuk a nemzetközi tornát. A gólkirályi címet Kovács Levente gyűjtötte be!

Jól kezdtük a tornát, a csoportban első helyen végeztünk. A délelőtti meccseken eredményesek voltunk, jó volt nézni a gyerekeket ezeken az összecsapásokon. Aztán a délutáni helyosztókon már voltak mentalitásban problémáink. A játékunkkal ekkor sem volt gond, hiszen minden csapat ellen jól futballoztunk, ám a győzni akarás az első nyolcaddöntőben hiányzott a csapatból! Ezután a Vasas ellen már tetszett a hozzáállása a gyerekeknek, ám itt nem volt szerencsénk, hiszen a büntetők döntöttek. Az utolsó meccsen viszont a Fehérvár ellen a mai nap legjobb teljesítményét nyújtottuk! A múlt héten szintén egy jó meccset játszottunk velük, ám most még jobban láttam ellenük játszani a csapatot, erre a meccsre büszke voltam! Összességében meg kell tanulni a gyereknek egy torna folyamán folyamatosan fenntartani magukban a tüzet és a versenyszellemet. Természetesen minden segítséget és támogatást élveznek tőlem is, de a téthelyzetben magukra és társaikra kell, hogy számítsanak. Külön öröm és büszkeség, hogy a torna gólkirálya Kovács Levente lett

– értékelte a tornát Hujber Gábor vezetőedző.