Elfújta a szél

Elfújta a szél

Újabb zöld-fehér összecsapás, ezúttal vereség lett a vége.

Illés Akadémia U17 – Ferencváros U17 0–2 (0–1)
Illés Aka. U17: Kovács M. – Frák (Bonyhárd, 83.), Halász, Kovács B., Göndör (Stifter, 69.) – Mozsár, Bolla B. (Kopácsi Á., 61.), Nagy B. – Udvardi (Pruska, 69.), Katona, Mayer (Mohos, 61.). Vezetőedző: Kovács László.

Szerdán kezdte meg a tavaszi szezont mindkét együttes, és mindkét csapat hatgólos találkozón van túl. A mieink Győrben játszottak egy izgalmas, 3–3-mal végződő nyugat-dunántúli derbit, míg a Fradi – kisebb meglepetést okozva – 5–1-re kiütötte a Puskás Akadémiát. Ősszel a Ferencváros 1–0-ra nyerni tudott Szombathelyen.

Erős szélben kezdődött a mérkőzés, és egyáltalán nem alakult ki folyamatos játék. Egy-egy pontrúgás után lehetett volna veszélyt kialakítani, de igazán egyik kapust sem tornáztatták meg a csapatok. A 41. percben egy esetleges Fradi-támadás során nem tudtunk felszabadítani, és a büntetőterületünkön belül ide-oda pattogó labdát a vendégek találták meg: a 12 méteres lövés utat talált Kovács Martin kapujának bal sarkába, 0–1.

A fordulás után sokkal kezdeményezőbbé vált Kovács László csapatának játéka. Frák Marcell lövése még nem talált kaput, de Nagy Benjámin fejesénél és Udvardi Ádám szabadrúgásánál is védett a Fradi hálóőre. Sőt, Frák szél által megtámogatott beadása akár a rövid felső sarokban is kiköthetett volna, de a kapufa segítségével fölé paskolta a kapus. A 64. percben jó időre letáboroztak a vendégek a kapunk előtt, többször is volt lehetőségünk felszabadítani, ám ezt nem tettük meg, és egy lövés olyan szerencsétlenül csúszott meg Halász Martin fején, hogy a labda a bal felső sarokba vágódott, 0–2. Erővel ezek után is bírtuk volna, és még a hitünk is megvolt, de ma a támadójátékban nem tudtunk hasonlót nyújtani, mint Győrben, így hazai környezetben vereséggel indította a 2022-t az U17-es korosztályunk.

A rendkívül erős szélben lejátszott meccsen a párharcok domináltak. Férfias volt a küzdelem, de a kapuk szinte alig forogtak veszélyben. Rányomta bélyegét a játékra a keresztbe fújó, sokszor viharos erejű szél, sok volt a technikai hiba, emiatt folyamatos labdabirtoklás-váltásba csúszott a játék. Kicsit azt éreztem, hogy 1:1 küzdelemben dominánsabb az ellenfelünk, de ezt aránylag jól tudtuk kompenzálni. Viszont ezen a meccsen mi nem sok helyzetig jutottunk el, a Fradi pedig helyzet nélkül is tudott két gólt rúgni – ez volt a döntő

– mondta Kovács László a találkozót követően.