Balszerencsés vereség

Balszerencsés vereség

Ki-ki meccset játszott Kovács László és Nagy József csapata.

Illés Akadémia U17 – FTC U17 0–1 (0–0)
Illés Aka. U17: Kovács M. – Frák, Halász, Kovács B., Nagy H. (Bonyhárd, 68.) – Mozsár, Bolla B.,Mayer (Zsédely, 55.) – Udvardi (Pruska, 75.), Ötvös, Szvoboda. Vezetőedző: Kovács László.

Mindkét csapat óvatosan kezdte a találkozót, kevés helyzet, kevés kockázatvállalás, mondhatni taktikai csata zajlott. A félidő felére ez átváltozott fizikális játékra, sok volt az adok-kapok. Kovács Martinnak kellett reflexszerűen védenie a 20. percben. Az első igazán nagy Illés Akadémia helyzetig a 36. percig kellett várni, amikor is Udvardi átlövését határozatlanul fogta a vendég kapus, Szvoboda pedig bepofozta a labdát a kapuba, azonban a partjelző emelte a zászlóját, így les miatt érvénytelenítették a találatot. A félidő utolsó percében egy előreívelt labdát fejelt vissza Udvardi középre, amely a hazai játékosok meglátása alapján kezet ért, a síp azonban néma maradt.

A második játékrészt a Fradi kezdte jobban, előbb Kovácsnak kellett egy rövidre érkező labdát védenie, majd megszerezték a vezetést. Egy szöglet után az ötösre érkező ferencvárosi csatár a rövidbe fejelt egy pattanást követően, 0–1. A 65. percben egy kavarodás után Bolla tört be a tizenhatoson belülre több védőt kicselezve, a lövését viszont védte a kapus. 5 perccel később Szvoboda ment el a szélen és adott be remekül Ötvös fejére, a labda kevéssel ment csak el a hosszú kapufa mellett. Az utolsó tíz percben aztán megpróbált mindent egy lapra feltéve támadni U17-es csapatunk, egy beívelés után a vendégkapus ismét kiejtette a kezéből a labdát Ötvös mellet, aki sajnos nem látta merre pattan a labda, így nem tudta azt a kapuba juttatni. Az utolsó pillanatokban minden lövést sikerült blokkolnia a védekező fővárosiaknak. A meccs végén Bolla Bálint is megsérült, így kifejezetten sajnálatos módon ért véget a találkozó.

A mai mérkőzésen kicsit a pálya mélysége miatt is nem a játék dominált, hanem a küzdelem. A Ferencváros ebből egy pontrúgás után meg tudta szerezni a vezetést, míg mi a lehetőségeinket sajnos nem tudtuk értékesíteni. Összképét tekintve a találkozónak: két egyenlő erősségű, két egyforma képességű csapat csapott ma össze, talán a szerencsésebb tudott győzni

– mondta Kovács László a mérkőzés után.