Egyre több a jelentkező az Illés Akadémia balatoni programjába

Egyre több a jelentkező az Illés Akadémia balatoni programjába

A Noé Dávid irányította gyenesdiási tréningek által folyamatosan érkeznek a növendékek az Illés Akadémia korosztályaiba.

A bejgli „megmaradásának” nem adott lehetőség Noé Dávid, ugyanis a gyenesdiási program már január második hetében megindult.

Rövid pihenés után folyamatosan zajlottak az edzések, heti egy alkalommal a kezdő csoportnak és kétszer pedig a haladóknak tarthattam foglalkozást. Természetesen a két társaság között volt átjárás, illetve az utolsó hetekben már a kezdő játékosok is részt vehettek a nagyobbak edzésein: szorgalmuknak, és a saját klubjaikban elvégzett munkájuknak köszönhetően folyamatos volt a fejlődésük, így már a rutinosabbak között is megállták a helyüket. Sőt, némelyik játékosra olyan ösztönzően hatott a megváltozott közeg, hogy teljesítményükkel kellemes meglepetést okoztak nekem is!

Milyen programmal sikerült még tovább építeni a közösséget?

A tavasz folyamán volt egy közös akadémialátogatásunk. A szombathelyi kirándulás egyik célja az volt, hogy mindenki részt vehessen az Illéses edzéseken. Mindez nagyszerűen sikerült, nagyon jól teljesítettek a fiúk és az ezt követő hetek tréningjein érezhetően a motivációjuk is megnövekedett. Itt fontos megjegyeznem, hogy a megfelelő szakmai munka és nevelő feladat mellett hatalmas kihívás a folyamatos motiváció biztosítása! Elengedhetetlen, hogy a gyerekek pozitív közegben legyenek és higgyenek magukban, hogy a céljaikat elérhetik. Így minden foglalkozáson nagy hangsúlyt fektettünk motiváltságuk fenntartására, illetve például az akadémián való edzési lehetőségekkel is ennek a fokozása volt elsődleges célunk. Sajnos, maradt némi hiányérzetünk ezzel a félévvel kapcsolatban, hiszen még mindig van olyan játékos, akit nem sikerült elvinnünk szombathelyi edzésre. Azonban ezzel kapcsolatban is már tervezzük a jövőt, – szeretnénk ezt mindenképpen pótolni.

Miképpen lehet mérleget vonni a tavaszról?

Különböző fejlesztési ötleteim vannak, amiket a nyári leállás után fogunk csak megvalósítani: tervek, feladatok és célok is vannak, amelyek elengedhetetlen elemei annak, hogy ez a program fejlődni tudjon, és minél jobban tudjuk segíteni a játékosokat és szüleiket. Nem elégedhetünk meg, mindig vannak hibák, hiányosságok, amik javítása a fejlődés záloga. Egyébként pozitívan értékeljük ezt a tavaszt, hiszen a kezdő csoportban 16 játékosunk volt, a haladó csoportban pedig 25, így összesen 41 ifjú labdarúgó járt hozzánk a szabadnapjaikon, amikor nem volt klubjukban edzésük. Mindez egyben hatalmas megtiszteltetés és felelősség is. Nagyon örülök, hogy a programban három kollégám – Gyenesdiásról, Keszthelyről és Balatonkeresztúrról – is rendszeresen részt vett, közülük ketten az edzői karrierjük kezdeti fázisában vannak – így ők is tapasztalatot szerezhettek az utánpótlásképzés szépségeiről.

A gyenesdiási program résztvevőiből többen már az Illés Akadémia mezét viselik.

Így van, és ebben nagyon fontos szerepük volt a játékosok klubjainak. Most is kiemelném, hogy mindez nem működhetett volna a partnerklubjaink edzői és vezetői nélkül, akiktől nagy segítséget és pozitív visszajelzéseket kaptunk mindvégig. Az idei összlétszámból már 8 játékos az akadémiára igazolt, egy pedig a Lurkóba. Közülük Szalma Zétény, Dörnyei Dávid, Bock Bence, Fonnyadt Zétény, Takács Ákos, Bertók Gergő „elballagott” tőlem, hiszen ők már Szombathelyen kezdik meg az őszi edzéseket. Bízom benne, hogy elérik céljaikat és álmaikat, hiszen mindannyian alázatosan és rendkívül szorgalmasan dolgoztak az elmúlt időszakban.

Mik a közeljövő feladatai?

Az előttünk álló fontos feladatok a csoportok összeállítása, hogy akik megfelelően fejlődtek, fellépjenek a haladók közé, illetve az új játékosok beépítése a megfelelő csoportba, hiszen sok új tehetséget találunk. Egyre többen jelentkeznek, akiknek szeretnénk lehetőséget adni és segíteni a fejlődésüket a klubjukkal közösen, hiszen egy a cél: a játékosok fejlesztése és segítése. Nagyon köszönjük a szülőknek, kluboknak az egész éves együttműködésüket és kiemelten a gyenesdiási egyesületnek és edzőiknek az egész éves segítségüket.