Remélhetőleg ragadós lesz a példa!

Remélhetőleg ragadós lesz a példa!

Gyenesdiási programunk résztvevői jártak akadémiánkon. Gyerekek és szüleik érkeztek a szombathelyi Illés Akadémiára.

Keszthely, Sümeg, Tapolca, Hévíz, Marcali, Balatonkeresztúr, Gyenesdiás – mind-mind azok a települések, ahonnét érkeznek a gyerekek az Illés Akadémia balatoni programjára. A vezetőedző, Noé Dávid ezúttal szombathelyi kirándulást szervezett a növendékeknek: akadémialátogatást és tréninget.

Már tíz „balatoni” srác került hozzánk: Bene Dániel, Blum Barnabás, Virág Ádám, Börczi Benjámin, Dörnyei Dávid, Bock Bence, Szalma Zétény, Boda Zétény, Baranyi Borisz, Szukics Alex – ők már egytől-egyig az Illés Akadémia korosztályos csapatait erősítik. Nevelőegyesületek mellett folyamatosan jártak Noé Dávid foglalkozásaira, így kerülhettek aztán Szombathelyre.

Nagyon ügyes srácok járnak hozzám, bízom abban, hogy ez a mai alkalom újabb inspirációt jelent a gyerekek számára. Többekben is benne van a potenciál, hogy akadémiai szintre kerüljenek: ők azért dolgoznak nálam, azért végeznek plusz munkát nap mint nap, hogy bizonyítsanak saját maguknak és egyesületi edzőiknek is

– mondta Noé Dávid, a program vezetője.

Különböző csapatokból különböző edzettségi szintű gyerekek érkeznek hozzám, van, hogy másféltucatnyian jönnek egy-egy tréningre. Próbálom nem csak a szakmai munkát átadni, hanem mentálisan is felkészíteni őket, mi várhat rájuk akadémiai szinten. Szeretném elérni náluk, hogy higgyenek magukban, és arra sarkallom őket, hogy dolgozzanak keményen, hiszen itt van előttük a példa, már tíz srác bekerült az Illésre! Nagyon fontos a szülőkkel való kapcsolattartás, nemrégiben kérdőívben mondhatták el véleményüket, javaslatukat. Ez a visszajelzés újabb lépcsőfokot jelent a programban: dietetikai tervvel és erőnléti edzéselemeket bemutató videókkal szeretném színesíteni az edzéseket. Tettvágy van ezekben a gyerekekben: nagyon örülnek, hogy itt lehetnek. A cél elsősorban az, hogy kihozzuk belőlük a maximumot – ehhez pedig elengedhetetlen a nevelőegyesületekben folyó napi munka. Fontos megjegyeznem, hogy a nevelőklubokban (ahonnét a gyerekek érkeznek hozzám) nagyszerű munka folyik, az edzők a szívükön viselik játékosaik sorsát. Folyamatos közöttünk a kommunikáció, kölcsönösen segítjük egymást! Ez elengedhetetlen eleme a tevékenységünknek, hiszen a célunk közös, minél több tehetséget nevelni a magyar labdarúgásnak!