Döntetlent játszott a Haladás

Döntetlent játszott a Haladás

Szvoboda Dániel rúgta a zöld-fehérek gólját.

Az osztrák másodosztályban szereplő Sturm Graz II. volt a Haladás ellenfele ezen a héten. A vasiak Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Szakály, Mohos, Rácz – Horváth R., Kelemen, Csernik összeállításban kezdtek, azaz a jelenlegi U19-es korosztályból Mohos Barnabás kezdett, míg a korábbi Illés Akadémia-növendékek közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Szakály Attila, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund. Egykori játékosunk, a Haladás korábbi házi gólkirálya, Tóth Milán nem játszott a fekete-fehéreknél.

Az első félidőben, sőt, még a szünet után nagy helyzeteket hagytunk ki, egyértelműen fölényben futballoztunk, de nem sikerült betalálni, Mohos Barnabás, Marko Kelemen, Csernik Kornél, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund is szerezhetett volna gólt. Mindeközben megállapíthattuk, hogy a egyértelműen jobb játékerőt képviselt a Sturm, mint az egy héttel ezelőtt látott Rapid.

A 60. perctől Pálfi – Mayer, Csató, Bolla, Tarján – Zvekanov, Tóth M., Jancsó – Simut, Katona, Szvoboda összetételben folytatta a csatát Alekszandar Jovics együttese. Öt perc múlva megszereztük a vezetést: Tóth Máté átívelt passzát Szvoboda Dani vette át jól, kicsit megtolta és 17 méterről a jobb alsóba lőtt, 1–0. Az utolsó időszakban sokat hibáztunk, ránk erőltette az akaratát a stájer csapat és a 87. percben ki is tudtak egyenlíteni, kialakítva az 1–1-es végeredményt.

A jövő héten két találkozója is lesz a zöld-fehéreknek, aztán július 30-án a BVSC-Zugló vendégeként elrajtol a Merkantil Bank Liga.