Egy góllal nyert az első fordulóban az U19-es csapatunk

Egy góllal nyert az első fordulóban az U19-es csapatunk

A 2019/2020-as év gólkirálya, Tóth Milán találatával dőlt el az Illés Akadémia – MOL Fehérvár összecsapás.

 

Illés Akadémia U19 – MOL Fehérvár FC U19 1–0 (0–0)

Illés Aka. U19.: Simon B. – Auer, Woth, Debreceni, Dezamits – Vajda, Schuszter (Bunevácz, 65.), Volter (Rosner, 87.) – Horváth R., Tóth M. (Markó, 82.), Kállai K. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerző: Tóth M. (51., 1–0)

Kiállítva: Kállai K. (74.)

Az első félidőben óriási taktikai harcot láthattunk, az első 25 percben nem kockáztatott egyik csapat sem. Ezek után mi voltunk aktívabbak, Tóth Milán szabadrúgása centikkel kerülte el a bal felső sarkot. Majd jött egy figyelmeztetés a 30. percben, amikor egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően a felső lécünkön csattant a labda. A hajrában egy előrevágott labdánál Simon Balázs szedte le szenzációsan a játékszert a kiugró csatár lábáról. Mi távoli lövésekkel operáltunk, az egyiknél mutatott be bravúrt a Vidi kapusa, így 0–0-lal vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elejét megnyomta Horváth Rudolf együttese. Míg az első 45 percben hét szögletből egy sem hordozott magában veszélyt, most egy is elég volt: Horváth Rajmund „kicsiben” tette le a labdát a 16-os bal sarkáról hozzá kifutó Tóth Milánhoz, aki az alapvonal mellett behúzott a büntetőterületen belülre, ahol ketten ollóba fogták, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A sértett állt a labda mögé: a jobbra mozduló kapus mellett középre löbbölte a labdát, azt a hálóőr kiütötte, ám éppen Tóth elé, aki a bal sarokba belsőzött, 1–0. A gól után benne lógott a levegőben az újabb szombathelyi találat, ám ez csak nem akart megszületni. Kállai Kevin gyorsan összeszedett két sárga lapot, így az utolsó bő negyedórát 10 emberrel játszotta le a szombathelyi csapat. A védekezés ebben a periódusban is jól működött, így a mieink megérdemelten tartották itthon a három bajnoki pontot.

Hosszú idő után játszhattunk ismét tétmérkőzést – ennek minden feszültségével együtt. Nem voltunk a legtökéletesebb állapotban, azonban nem az első fordulóra készülünk-készültünk, hanem hosszú távra. Leszünk frissebbek és élesebbek is, lesz folyamatosabb is a játékunk – de ma ez is elegendő volt a győzelemhez. A három bajnoki pontot az akaratunknak köszönhetjük: a második félidő első húsz percében sok helyzetet dolgozunk ki, így, ha csak egy góllal is, de megérdemelten nyertünk. Az eredménnyel elégedett vagyok, a játéknak pedig meccsről-meccsre javulnia kell majd

– értékelt a találkozót követően Horváth Rudolf, vezetőedző.