Döntetlen a nyugat-dunántúli szomszédvárak csatáján

Döntetlen a nyugat-dunántúli szomszédvárak csatáján

Kalmár Kornél talált be Tóth Zsolt csapatában.

ZTE FC U12 – Illés Akadémia U12 1–1 (0–0, 1–0, 0–1, 0–0)
Illés Aka. U12:
Pálla – Fazekas, Németh K., Bajzek, Giliczó – Károlyi, Jáger, Német – Varga V. L. Cserék: Sóvári – Őri, Babos, Kalmár, Török. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Kalmár (42., 1–1)

Az első etap taktikus játékkal zajlott, komoly helyzet előttünk adódott: Jáger Noel ívelését Károlyi Levente nem sokkal fejelte fölé. A második felvonásban próbáltunk még agresszívebben labdát szerezni, ám egy átlövésből mégis a hazaiak jutottak előnyhöz. Hamar egyenlíthettünk volna: tűzijátékot rendeztünk a zalai kapu előtt, de Fazekas Bruno és Kalmár Kornél sem tudott ekkor betalálni. Komoly Illés Akadémia-fölényben zajlott a harmadik felvonás és gyorsan sikerült gólt szereznünk: Németh Kristóf–Károlyi Levente–Kalmár Kornél volt a labda útja, az akció végén az egy évvel fiatalabb csatárunk egyenlített. Ezek után is előttünk volt helyzetek, de minden védett a hazai kapus.

Ki-ki mérkőzést hozott a negyedik negyed, bárhová eldőlhetett volna az összességében nagy iramú mérkőzés, ám maradt az 1–1-es iksz.

A második etapot leszámítva nagyon jól néztünk ki a játék négy fázisában. A harmadikban különösen sok lehetőségünk volt. Gratulálunk mindkét csapatnak: nagy szívvel, nagy tűzzel, jó futballt bemutatva játszottak a felek. Mi nem csak nagy szívvel és nagy tűzzel, hanem remek minőségben is tettük mindezt. Bízom benne, hogy minél többen eljutnak srácaink közül a szombathelyi felnőtt profi futballba – ha ilyen minőséggel teszünk le az asztalra meccsről meccsre, akkor hiába nem fényes a jelen, a jövőnk az lehet

– nyilatkozta a szombathelyi vezetőedző, Tóth Zsolt.