Elvitte a három pont az MTK Budapest

Elvitte a három pont az MTK Budapest

U14-eseink kikaptak az utolsó fordulóban.

Illés Akadémia U14 – MTK Budapest U14 1–4 (0–1)
Illés Aka. U14: Schepanski – Bock (Reiber, 77.), Fonnyadt, Takács Á., Szalma (Dobovánszky, 77.) – Orbán (Székely, 61.), Módly, Angler B. (Magadics, 55.) – Lakatos (Németh B., 55.), Szabó B., Ládonyi (Szakács, 77.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerző: Szabó B. (43., 1–1)

Egy végletekig kijátszott akció végén a 2. percben megszerezték a vezetés a vendégek, 0–1. Az első félidőben inkább a vendégek akarata érvényesült, egyszer a kapufát is megdöngették. A mi próbálkozásaink – fejesek és lövések – elkerülték a kaput. Inkább a játékrész második felében volt nálunk többet a labda.

A szünet után egyre bátrabb kísérleteink voltaink és sikerült is betalálnunk! A bal oldalon Ládonyi Bálint megverte a védőjét, a 16-os bal széléről középre adott, amit Szabó Botond rálőtt, ez a védőről lepattant, amit másodjára jobb belsővel higgadtan passzolt a bal sarokba, 1–1. A hajrában aztán egy újabb remek kiugratás után Ládonyi Bálint lépett meg, a betolta a labdát a büntetőterületen belülre, ám lövésénél óriási bravúrral bemutatva leért a kapus és a hárított – szinte az ellentámadásból pedig betaláltak a kékek, 1–2. Sőt, mi mentünk előre az egyenlítésért, amit egy felívelés utáni találattal kontráztak meg a fővárosiak, illetve egy szöglet után fejesből is gólt szereztek, így 4–1-re győzni tudtak.

Egy órán keresztül teljesen egálban voltunk a bajnokság legjobb csapatával, akik hozzánk hasonlóan tetszetős futballt játszanak. Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl! 1–1-nél előttünk adódott ziccer, ami kimaradt és az ellentámadásból már a vendégeknél volt az előny ismét. Túlzó a különbség, ez nem volt benne a meccsben. Minden tiszteletem a srácoké, jól futballoztak – furcsa ezt 1–4 után mondani, de a játékunkkal teljesen elégedett lehettem. Volt egy olyan támadója az MTK-nak (a bajnokság gólkirálya), akit nem tudtunk megállítani! Megérdemeltek a győzelmet a vendégek

– értékelte a mérkőzést Körhöcz György vezetőedző.