Bemutatkozott a Haladás edzőtriója

Bemutatkozott a Haladás edzőtriója

Az Illés Akadémia két korábbi trénere is a zöld-fehéreknél dolgozik.

Néhány hete már tudjuk, hogy Németh Szabolcs vezetőedző és Sipos Norbert asszisztensedző irányításával készül a Szombathelyi Haladás. A hivatalosan ma kezdődő 2021/2022-es bajnoki szezon első napján sajtótájékoztatót tartott a vasi klub, ahol bemutatkozhatott a már ismert szakemberek mellett Paulik István is, aki a játékosok erőnlétéért fog felelni.

A nyári felkészült az Illés Akadémia korábbi vezető elemzőedzőjével (és még korábban az U19-es csapatot bajnoki címmel az Ifjúsági Bajnokok Ligájába kormányzó edzőjével), Németh Szabolccsal kezdték meg a zöld-fehérek. Hozzá csatlakozott az a Sipos Norbert, aki tagja volt annak a Haladásnak, amely története legjobb bajnoki eredményét elérve bronzérmet szerzett az NB I-ben – és ő is szintén dolgozott évekkel ezelőtt az Illés Akadémia kötelékében. A stáb Paulik Istvánnal bővült trióvá. Az erőnléti szakember Kelet-Magyarországon a Nyíregyháza Spartacusnál és a Diósgyőri VTK-nál dolgozott eddig.

Mindenekelőtt köszönöm a menedzsment bizalmát. UEFA Pro licensszel rendelkezem, az NB II-ben eddig a Dorogi FC és az SC Sopron kispadján ülhettem – most pedig nagy álmom vált valóvá azzal, hogy a Haladást vezethetem. Bízom abban, hogy megfelelünk az elvárásoknak, és a cél az, hogy a szurkolók is büszkék legyenek ránk

– mondta Németh Szabolcs.

Rendkívül boldog voltam a felkéréskor, amire igent mondtam, hiszen sokak tudják ebben a megyében, mit is jelent számomra a Haladás. A célom, hogy maximálisan segítsem Szabi munkáját. Remélem, hamarosan komoly célokat tűzhetünk ki magunk és a csapat elé

– nyilatkozta Sipos Norbert.

Örömmel vállaltam a munkát, nagyon bízom abban, hogy minél több örömet szerez a csapat a Haladás-szurkolók számára

– fogalmazott Paulik István.

A Szombathelyi Haladás keretében az Illés Akadémia jelenlegi növendékei közül Szijjártó Ármin, Horváth Rajmund és Dezamits Dominik vesznek részt az edzéseken. A felkészülési mérkőzések sora tegnap kezdődött el a Zalaegerszeg elleni 1–1-gyel, szombaton pedig a Felvidékre látogatnak a vasiak, ahol a Dunaszerdahelyi AC vendégeként játszanak majd.