Deza szerint vannak fontosabb dolgok a nyaralásnál

Deza szerint vannak fontosabb dolgok a nyaralásnál

Jelenlegi akadémistáink közül Horváth Rajmund, Szijjártó Ármin és Dezamits Dominik kezdhette meg a felkészülést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatával. Mi Dezát kérdeztük arról, hogy milyen állapotban vágott neki a közös munkának.

Megpróbáltam egy hét alatt maximálisan kipihenni magamat, regenerálódni. Leginkább otthon voltam a szüleimnél. Úgy gondolom, hogy a nyaralásnál most jóval fontosabb az, hogy a Haladás felnőtt csapatával kezdhettem meg a felkészülést. Amúgy jó erőben érzem magamat, ezt támasztják alá az eddigi tesztek, felmérések eredményei is.

Hogyan tudnád értékelni a napokban befejeződött 2020-2021-es szezont?

Úgy érzem, hogy egy sikeres időszakot tudhatok magam mögött. Bemutatkozhattam az NB II-ben és meghívást kaptam az U18-as korosztályos válogatottba is. Sajnos a lehető legrosszabbkor kaptam el a koronavírust. Az akadémiánk U19-es csapatával is szerintem egy jó bajnokságon vagyunk túl. Ha azzal a csapattal szerepeltünk volna végig, amelyikkel nekivágtunk a pontvadászatnak, akkor biztosan dobogósok lettünk volna. Akár még az aranyérem sem lett volna elképzelhetetlen.

Mennyire viselt meg mentálisan és fizikálisan az általad említett betegség?

Inkább lelkileg volt nagyon nehéz feldolgozni az egészet, mivel hat pozitív COVID-tesztem is volt. Nagyon hosszú időn keresztül voltam a négy fal közé bezárva, úgy, hogy szinte semmit sem csinálhattam az általam megszokott dolgok közül. Leginkább természetesen a közös edzések hiányoztak a srácokkal.

Hogyan sikerült a visszatérés?

Nem volt egyszerű történet ismét visszarázódni a dolgos hétköznapokba. Ugyan otthon próbáltam megőrizni a fizikai erőnlétemet, de azért a lábteniszezés nem pótolhatta a kemény munkát. A lényeg azonban az, hogy már túl vagyok a nehéz időszakon és optimistán tekintek a jövőbe.

Ez az optimizmus mit takar?

Természetesen több dolgot is. Nagyon jó lenne megragadni a felnőtt csapatnál. Mivel sok barátom van a keretben az Illés Akadémiáról, így könnyebb beilleszkedni. Jól érzem magamat a keretben. Fontos célom az is, hogy ismét meghívást kapjak az U18-as válogatottba. Ehhez persze folyamatosan jól kellene teljesítenem akár a Haliban, akár az akadémiánk U19-es együttesében.

A Haladásnál most nem csak a társak, hanem a vezetőedző is ismerős lehet a számodra, mivel Németh Szabolcs az akadémiánkról került az NB II-es gárda kispadjára.

Úgy gondolom, hogy ez rendkívül előnyös lehet valamennyiünk számára. Bízom abban, hogy egy sikeres együttműködés vár ránk. Jó lenne, ha a csapat eredményesebben szerepelne, mint az előző szezonban. Mondjuk az első négy közé kerülne. Ehhez pedig én is jó teljesítménnyel szeretnék hozzájárulni, persze először ki akarom harcolni a helyemet a csapatban. Azt így előre megígérhetem, hogy ennek érdekében mindent meg is teszek majd.