Döntetlen az első edzőmérkőzésen

Döntetlen az első edzőmérkőzésen

Horváth Rajmund egy félidőt játszott.

Első felkészülési meccsén a Zalaegerszeget fogadta a Szombathelyi Haladás. A Németh Szabolcs és Sipos Norbert által irányított csapat kezdőjében a korábbi Illés Akadémia-növendékek közül Kállai Kevin, Szekér Ádám, Doktorics Áron és Tóth Milán kapott helyet, míg a padon Pataki Márk, Debreceni Zalán, Illés Bence, Kiss Bence és Tóth Máté várt bevetésre – mellettük volt az aktív játékosaink közül Horváth Rajmund és Dezamits Dominik is. A Haladás Sportkomplexumban mintegy 400 néző foglalt helyet.

Remek iramban kezdődött a találkozó, férfias küzdelem folyt a játéktéren – amiben a játékvezető is partner volt –, a Rohonci út minden négyzetcentiméteren komoly küzdelem zajlott. Mindkét csapat a támadásokra fektetett nagyobb hangsúlyt. A vezetést a zöld-fehérek szerezték meg, méghozzá egy klasszis góllal. A 14. percben Tóth Milán vette le az előre vágott labdát, majd egy jó csellel becsapta a védőjét a 16-os bal sarkánál, beljebb tolta a játékszert és a vonalról kilőtte a hosszú felső sarkot, 1–0. A Haladás négy védővel játszott: volt időszak, amikor a Zete támadott többet, de Verpecznek csak egyszer kellett nagy védést bemutatnia. A szünetre egygólos Hali-előnnyel vonultak a csapatok.

A második félidőre a Zete sort cserélt, de nálunk is hét helyen belenyúlt az együttesbe Németh Szabolcs – többek között Horváth Rajmund is ekkor kapott lehetőséget. Jobb oldali ékként szerepelt, nem ismert elveszett labdát, egy alkalommal a szögletzászlót vonta be segítségül, és csapta be a vendégek két játékosát is. A zalaiaknál egyébként ebben a periódusban két korábbi Illés Akadémia-játékos: Gyurján Márton és Szalay Szabolcs is játszott. A 63. percben aztán az egyik vendégtámadás góllal zárult: mint később kiderült, ezzel ki is alakult a végeredmény. Pedig mindkét csapat 1–1 után is támadólag lépett fel. A hajrában Dezamits Dominik is beállt a csapatba, ám cseréjét követően hamarosan a játékvezető lefújta a mérkőzést.

Elsőre egy izgalmas, fordulatos, sok helyzetet hozó, jó kis találkozót láthattunk. A Haladás legközelebb szombaton lép pályára, méghozzá Dunaszerdahelyen, a DAC vendégeként.

Kétcsatáros játékkal szerepeltünk ma: szünet után én voltam a jobb oldali csatár. Feladatként kaptam, hogy próbáljam megtartani a labdákat – úgy érzem, ez jórészt sikerült is. Kombinatívan futballoztunk egész meccsen, inkább nekünk állt a zászló, sokszor a kapujuk elé tudtuk szorítani az egerszegieket. Nüánszokon múlott a győzelmünk, jól játszottunk. Volt sok olyan lehetőség előttünk, amikor, ha jól sikerülnek az utolsó passzok, még több helyzetet tudtunk volna kialakítani. Csináljuk tovább a dolgunkat, készülünk teljes erőbedobással

– vélekedett Horváth Rajmund a mérkőzést követően.