Két akadémista írt alá a Szombathelyi Haladáshoz

Két akadémista írt alá a Szombathelyi Haladáshoz

Az U18-as válogatott Horváth Rajmund, és a tavasszal berobbanó Szijjártó Ármin kanyarította nevét a Haladás címerével ellátott szerződésre.

A Vasas ellen készült bajnoki rangadóra a Szombathelyi Haladás idén februárban, amikor Mátyus János úgy döntött: újoncot avat, és Horváth Rajmundot jelölte a kezdőcsapatba. Ezt még két fellépés követte, így tavasszal már három NB II-es bajnokit tudhat maga mögött a támadószekcióban bevethető játékos.

Szombathelyen nevelkedő játékosként mi más lehetett a célom, hogy valaha bemutatkozhassam a Haladásban?! Hál’ Isten ez idén februárban sikerült. A felkészülést már a felnőttekkel kezdhettem meg, szeretnék minél több lehetőséghez jutni az elkövetkezendő szezonban. Gólokkal és gólpasszokkal szeretnék hozzájárulni a Haladás sikereihez – remélhetőleg minél több néző előtt tehetem meg ezt. Az edzőim visszajelzése alapján lendületes játszom, jól cselezem, jó vagyok a kisjátékokban, de a helyzetkihasználásban még tovább kell fejlődnöm. Kemény edzések zajlanak, aminek meglesz a gyümölcse

– mondta első „profi” interjújában a 2003-as születésű Horváth Rajmund.

A szintén 17 éves Szijjártó Ármin is szerződést kapott a zöld-fehérektől. A csatár tavaly nyáron érkezett az Illés Akadémiára, ám egy sérülés miatt sokáig, egészen idén áprilisig kellett várni arra, hogy pályára léphessen. Rögtön egy duplával tette le a névjegyét, most pedig élete első profi kontraktusát írta alá a vasiakkal.

Boldog vagyok, hogy szerződést kaptam a Haladásnál. Nagyon örülök, hogy felkerültem a felnőttekhez – kemények az edzések, más kávéház ez, mint az utánpótlás. Abban, hogy itt lehessek, rendkívül fontos szerepe volt az Illés Akadémia teljes stábjának, hiszen egy sérülés sokáig hátráltatott. A felépülésemet az akadémián dolgozóknak köszönhetem, így rendkívül hálás vagyok nekik azért, hogy eddig eljutottam

– nyilatkozta Szijjártó Ármin, aki a Balatonfűzfői AK-tól előbb Veszprémbe, majd a Puskás Akadémiához került, onnan pedig 2020 nyarán Szombathelyre.

Ármin videóinterjú formájában is elmondta gondolatait, ami megtekinthető az Illés Akadémia Facebook– és Instagram-oldalán is.