Egy pont a leghosszabb túráról

Egy pont a leghosszabb túráról

Kisvárdán szerepelt az Illés Akadémia U14.

Várda LA U14 – Illés Akadémia U14 1–1 (0–0)
Illés Aka. U14:
Hajba – Németh B., Molnár B., Fonnyadt, Szalma (Orbán, 55.) – Magadics (Szakács, 55.), Székely (Angler B., 49.), Dobovánszky – Bujdos (Ládonyi, 41.), Szabó B. (Reiber, 75.), Módly. Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerző: Szabó B. (57., 11-esből, 1–1)

Az elhalasztott rajt miatt – a Puskás Akadémia fogadásával indította volna a 2024-es tétmérkőzések sorát az Illés Akadémia U14 – idegenben, méghozzá a leghosszabb túrán, a kisvárdai találkozón kezdődött meg a szezon Körhöcz György és Nagy József együttesének.

A biztonságra helyezte a hangsúlyt a hazai csapat, akik elsősorban kontrákra rendezkedtek be. Mi szerettük volna építeni a játékot, de az egész találkozón kevés helyzet adódott, minőségi pedig alig-alig volt. A Várda lehetőségei talán nagyobbak voltak, ezeket a kontrák után alakították ki. Átmenetes játék jellemezte a találkozót – kevés olyan, ami inkább ja mi futballunkra jellemző.

A gólok a második félidőben születtek: a 49. percben egy középpályás labdavesztés után kontrából találtak be a hazaiak, 1–0. Bő húsz perccel a meccs vége előtt egyenlítettünk: egy szép labdaszerzés után Dobovánszky Ábel tört be a 16-oson belülre, ahol elütötték, 11-es! Szabó Botond vállalta el a lövést és a kapust becsapva a jobb sarokba lőtt, ezzel kialakítva az 1–1-es végeredményt.

Tipikus első meccs volt a mai, és elsőre tulajdonképpen jó ingert kaptunk. Többeknek hosszú időt követően ez volt az első pályára lépése. Itt tartunk, jó az alap, ebből kell előre lépnünk. Egyrészt büszke vagyok a srácokra, hogy felvették a kesztyűt egy nagyon agresszív és céltudatos csapat ellen. Másrészt hiányzérzetem van, méghozzá azért, mert labdabirtoklásban nem tudtuk másik arcunkat mutatni, így nem tudtunk dominálni a találkozón, pedig képesek lettünk volna rá. A szív megvolt, de a tudatosság ma egy kicsit hiányzott

– értékelte a mérkőzést Körhöcz György.