Kétszer is felálltunk

Kétszer is felálltunk

Nagyon jó iramú találkozón ikszelt hazai környezetben Tóth Zsolt együttese.

Illés Akadémia U12 – Fehérvár FC U12 2–2 (0–1, 1–1, 0–0, 1–0)
Illés Aka. U12:
Pálla – Fazekas, Németh K., Szukics, Bajzek – Babos, Jáger, Német – Varga V. L. Cserék: Giliczó, Őri, Török, Kalmár. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Kalmár (30., 1–1; 71., 2–2)

Harmadjára találkozott egymással a 2023/2024-es kiírásban a két csapat: mindkétszer a pályaválasztó nyert. Szombathelyen 1–0, Székesfehérváron 6–2 volt a végeredmény.

Jól kezdtük a meccset, kontrolláltuk is az eseményeket, így derült égből villámcsapásként érkezett a fehérváriak gólja. Egy bal oldali akció végén találtak be a vendégek. Ezek után is előttünk adódtak a lehetőségek, de az első 20 percben nem sikerült kiegyenlítenünk.

A második etap nagyon jó iramot és sok párharcot hozott, ráadásul helyzeteket is mindkét kapu előtt. A 29. percben egy szép támadásépítés végén Szukics Alex passzolt Kalmár Kornél, aki a kifutó kapust is kicselezte, ám nagyon kisodródott – ő azonban az alapvonalról, külsővel így is a hálóba tudott lőni, 1–1. Egy rendkívül véleményes szituáció után büntetőt kaptak a piros-kékek, azt értékesítették is, így megint náluk volt az előny, 1–2.

A színvonalas játék a harmadik felvonásra is megmaradt: sok lehetőséget, mindkét oldalon kapufákat hozott ez a periódus, de gól nem született.

Egyenlítenünk azonban másodszor is sikerült, méghozzá a zárónegyedben. Egy labdaszerzés után Török Balázs tálalt Kalmár Kornél elé, aki a ziccert gólra váltotta, 2–2. A hajrában aztán a Fehérvár FC alakított ki fölényt, ám több gól már nem született, így igazságos eredménnyel zárult a találkozó.

Nagyon jó csapattal játszottunk: mindkét együttes megnyerhette volna a meccset, így összességében igazságos döntetlennel zártunk. Az ősszel nagy különbség volt a két gárda között, így annak örülök, hogy játékban mi egyértelműen előre léptünk. A minőségi játékot képviselő Fehérvár FC ellen mi is minőségi futballal tudtunk kirukkolni. Bízom benne, hogy ez folytatódik tovább, hiszen tudjuk: nincs végzet, csak ha magad is bevégzed

– értékelt Tóth Zsolt.