Zsinórban negyedszer nyertek U14-eseink

Zsinórban negyedszer nyertek U14-eseink

Szűcs János legénysége ezúttal hátrányból fordítva győzött 6–2-re a Várda LA ellen, így nemes bosszút állt az őszi hazai vereségért.

Illés Akadémia U14 – Várda LA U14 6–2 (3–1)
Illés Aka. U14:
Németh B. – Virág (Tasnádi Á., 64.), Bolla Á., Kelemen, Nyári (Molnár L., 58.)– Meskó, Söptei (Markó, 64.), Krone (Hende, 51.) –  Sipos-Kiss (Szele, 58.), Klement, Tóth E. (Papp M., 51.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Krone (17., 1–1; 31., 3–1), Söptei (24., 2–1), Bolla Á. (55., 4–1), Hende (65., 5–2), Tasnádi Á. (73., 6–2)

Zsinórban elért három győzelmet követően fogadták Szűcs János tanítványai azt a kisvárdai együttest, amely ősszel Szombathelyen tudott 3–2-re nyerni. Ez a mérkőzés sem kezdődött túlságosan jól, mivel egy labdavesztésünket kihasználva már a 13. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Szerencsére nem sokáig örülhettek, ugyanis Nyári Olivér jobbról érkező szögletét követően Krone Niklas nem sokkal később közvetlen közelről egyenlíteni tudott. A 24. minutumban pedig már a mieinknél volt az előny: Sipos-Kiss Dániel remek passzával Tóth Erik iramodott meg a bal szélen, majd centerezését követően az érkező Söptei Bálint helyezett okosan a hálóba. És ha egy bolt beindult: a 31. percben Nyári Olivér újabb remek szöglete után Krone Niklas bombázott 17 méterről a kapuba, ezzel pedig 3–1-re alakította az állást. Aztán a félidő végéig már nem is változott az eredmény.

A második játékrész elején inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, majd az 55. percben Nyári Olivér újabb rajzolnivaló sarokrúgása után Bolla Áron bólintott a hálóba. A 62. minutumban azonban közelebb férkőztek a vendégek, akik egy jobb oldali szabadrúgásukat követően jöttek fel 4–2-re. Mielőtt azonban elkezdhettek volna bizakodni, érkezett két újabb Illés-gól: előbb Klement Dávid parádés indításából Hende Dániel vette be a várdaiak kapuját, majd Tasnádi Áron jobbról érkező beadása landolt a hálóban, így végül 6–2-re nyerték meg Szűcs János és Biegner Dániel tanítványai a meccset.

Nagyon nehezen indult a mérkőzés, mivel kaptunk megint egy buta gólt. Ez sajnos most már elég sokszor visszaköszön. Szerencsére a fiúkban most is volt tartás, és amit megbeszéltünk, valamint amit vártam, azt meg is valósították. Próbáltunk focizva az ellenfél fölé kerekedni. Labdabirtoklásban és átmenetekben is. Ez az ellenfél egy nagyon fizikális csapat volt. Az volt a célunk, hogy a talajon sok passzal bontsuk őket meg. Ezt mind tengelyben, mind pedig a széleken meg is tudtuk csinálni. Folyamatosan létszámfölényes helyzeteket alakítottunk ki. Nagyon szép akciókat vezettünk és szép gólokat lőttünk. Nagyon elégedett voltam a csapattal. A szezonban most rúgtunk először hatot. Látszik a fejlődés. Én a héten betegséggel bajlódtam, nem tudtam itt lenni a srácokkal. Ezért szeretném megköszönni Biegner Daninak, hogy ilyen szinten tudta a srácokat felkészíteni. A csapatnak pedig gratulálok a megérdemelt győzelemhez

– nyilatkozta Szűcs János vezetőedző.