Áprilisban nem tudunk nyerni Szegeden

Áprilisban nem tudunk nyerni Szegeden

Az alapszakaszban a bajnokság középmezőnyébe tartozó U17-es csapatunk Szegeden kezdte meg az ötfordulós rájátszást. Győrffy Mátyás csapata április 10-én, az alapszakasz utolsó fordulójában lépett pályára a tápéi műfüves pályán és 3–2-es vereséget szenvedett. Most a két csapat lemásolta a húsvét előtti mérkőzést – a hazaiak ezúttal is 3–2-re győztek.

St. Mihály FC U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 3–2 (3–1)
Illés Aka.-Viktória U17: Spilenberg M. – Mészáros D. (Harangi L., 46.), Kleinert P., Pintér T., Szabó F. – Simon E., Hajdú P., Mesterházy I. – Csejtei E., Gyócs-Németh C. (Németh Z., 70.), Csáki E. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csejtei E. (35., 2–1), Simon E. (64., 3–2)

Röviden, talán úgy lehet leginkább összefoglalni a találkozót, hogy a szegediek a 20. percre, Rabi Ramóna duplájával kétgólos előnyt szereztek, de a mieink tartották magukat, szépítettek, és a hajrában megvoltak a helyzeteink, sőt a ziccereink is a pontszerzéshez – igaz, a másik oldalon is bőven akadtak kihagyott lehetőségek.

Dicséri a lányokat, hogy idegenben, az alsóház egyik legerősebb csapata ellen is két gólt tudtak szerezni (Csejtei Emília szabadrúgásból volt eredményes, Simon Enikő pedig Csáki Eszter beadását mélységből érkezve lőtte a hazaiak kapujába), de az összképhez az is hozzátartozik, hogy ezúttal nem volt elég „éles” a csapat, nyomát sem láttuk annak a motivált futballnak, ami például Olaszországban jellemezte a lányokat.

Összességében, a St. Mihály FC nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot, a mieinknek pedig a jövőben nem csak a lábakkal, de a fejekben is közelebb kell lépnie a felnőttfutballhoz.

Nem is tagadom, hogy csalódott vagyok a mérkőzés miatt. Nem elsősorban eredményben gondolkodunk, de ezúttal dekoncentráltnak láttam a csapatot, hiányzott az a tűz, hogy mi meg akarjuk nyerni a meccset. Nem futballoztunk jól, sok volt a pontatlanság és a védekezésben is udvariasnak bizonyultunk. Ezen a találkozón is akadtak azért pozitívumok, voltak jól játszó játékosok, de ugyanúgy érzem magam, mint az őszi szezon végén, amikor elfáradt, leült a csapat. Pedig, nincs még vége a bajnokságnak, állnak még előttünk feladatok. Ezekre kell koncentrálnunk, megyünk tovább, hogy a szezon végén elégedetten tekinthessünk hátra

– értékelt Győrffy Mátyás.