A hajrában döntöttük el a meccset

A hajrában döntöttük el a meccset

Az Illés Akadémia U12 az utolsó bő tíz percben fordította maga javára a mérkőzést.

MTE 1904 U12 – Illés Akadémia U12 1–3 (0–0, 0–0, 1–0, 0–3)
Illés Aka. U12:
Hajba – Németh B., Székely, Szalma – Molnár B., Lakatos – Szakács, Mihók, Módly. Cserék: Reiber, Győrvári, Vincze, Orbán, Bock. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Molnár B. (67., 1–1), Orbán (75., 1–2; 78., 1–3)

Egy iksz és egy egygólos vereség volt a bajnokságbeli mérlegünk a mosonmagyaróváriakkal szemben, így nagyon készült a mai meccsre Tóth Zsolt U12-es korosztálya. A kék-fehérek tudtak fölénybe kerülni, inkább az MTE előtt adódtak lehetőségek, ám jó sokáig nem született gól. Aztán a harmadik negyedben felpörögtek az események. Előbb Mihók Martin beadását Szakács Beni nem tudta gólra váltani, majd nem sokkal később fordított felállásnál Mihók lövését védte a kapus. Az 55. percben megszerezte a vezetést az Óvár. Aztán jött a negyedik negyed. Előbb Módly Samu szabadrúgását Molnár Barnabás szép mozdulattal lőtte a kapuba, 1–1, aztán pár perc Módly lövésre szánta magát, ám bravúrral védett a hazaiak kapusa. Egyértelműen mi kerültünk fölénybe és a 75. percben átvettük a vezetést: Molnár Barnabás tálalt Orbán Roland elé, aki ziccerben nem hibázott, 1–2. Reiber Marci oldalszabadrúgása centikkel kerülte el a hosszú sarkot, majd a 78. percben Molnár Barnabás újabb passzát Orbán egy átvétel után ballal védhetetlenül zúdított a hálóba, kialakítva a végeredményt.

Az első 60 percben inkább a hazaiaknak voltak helyzetei, de elsősorban mezőnyjátékot láttam. A részünktől több volt a technikai hiba, mint az megszokott. A védekezésünk rendben volt, de a mutatott játék ekkor még nem igazán. A harmadik etapban egy előrevágott labda utáni átlövésgóllal megszerezték a vezetést a hazaiak, ám az utolsó 20 percben nekiálltunk focizni, és megfordítottuk a meccset. Sorra jöttek a helyzeteink. Az intenzív munkánk pozitív visszacsatolása az utolsó 20 perc: immáron mindenki felépült, hétközben szépen dolgozunk. Ennek eredménye, hogy erőben és játékban is az Óvár fölé tudtunk nőni. Egy szervezett, jó csapatot győztünk le, ez még inkább emeli a három pont értékét

– értékelt a meccset követően Tóth Zsolt.